Elvesztett lépéselőny, csere a kispadon

A Pécs elleni vereség az ezüstünkbe kerülhet
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–PTE-PEAC 0–3 (19, 18, 23)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es férfimérkőzés, 60 néző. V.: Nagy Zs., Filibér

SZESE: Kiss Á., Szamosi, Lőrincz, Tigyi, Szántósi, Amdegha. Csere: Bicskó, Kiss D. (liberók), Máté T., Mészáros Á., Zavadil, Pap J. Kispad: Csank, Mihályi. Vezetőedző: Sólymos Péter.

A Pécs elleni két felvonásos sorsdöntő ütközet elején úgy tűnt, mi kapjuk el jobban a fonalat, mégis a vendégek örülhettek, mikor 5–10-nél Sólymos Péter időt kért. Ez kicsit felrázta a fiúkat, közelebb is tudtak jönni az ellenfélhez, az egyenlítés és a fordítás azonban már nem jött össze a játszmában.

A második szettben is hasonlóan kezdtünk: sokat hibáztunk védekezésben, így a támadásaink is akadoztak. Hiába lépett el néhány ponttal a baranyai gárda, 7–7-nél egyenlítettünk, majd fordítottunk is, innentől pedig fej-fej mellet haladt a két csapat. A játszma közepénél ismét elkezdett minket leszakítani a PEAC, amely a hajrára már héttel is vezetett és végül behúzta a játékrészt.

A harmadik etapban is a pécsiek kerültek előnybe, hátrányunkat azonban szép lassan sikerült ledolgoznunk az idő előrehaladtával. Ekkor a vendégek megrázták magukat és ismét nagy fölénybe kerültek, míg mi küzdöttünk a versenyben maradásért. Az utolsó erőtartalékokat mozgósítva 17–17-nél ismét egyenlítettünk, a hajrában pedig a vezetést is átvettük, az utolsó két labdamenet a vendégeké volt, így vereséget szenvedtünk.

Ez azt is jelenti, hogy ha meg akarjuk szerezni az ezüstérmet, a jövő szombati visszavágót meg kell nyernünk, de ebben az esetben sem a saját kezünkben van a sorsunk.

Sólymos Péter: – Sajnos nem működtünk csapatként. Ez volt az utolsó mérkőzésem az NB II-es férficsapat kispadján. Gratulálok a pécsieknek az ezüstéremhez!

Kövess minket!