Sima győzelem a szezonzárón

Szép játékkal nyerve előztünk az utolsó fordulóban
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–SzoESE 3–0 (20, 14, 15)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es női mérkőzés, 51 néző. V.: Filibér, Nagy Zs.

SZESE: SZALAI F., Pálmay, GINTLI, Gergely, ÉDEL, Kokas. Csere: Porga (liberó), Hirni, Horváth L., Décsi. Kispad: Orbán A. Vezetőedző: Oroszi László.

A mieink kezdték jobban a szezonzárót, amelynek már csak számunkra volt tétje, ugyanis győzelmünk esetén az Érdet beelőzve az alsó ház negyedik helyét még elérhettük. Ennek megfelelően szép játékkal és látványos támadásokkal, okos ejtésekkel próbáltuk lerázni a találkozó elején a szombathelyi egyetemistákat, akik a játékrész felére visszakapaszkodtak néhány pontos hátrányukból és egy egység erejéig a vezetést is átvették. Ezt követően újból hárommal léptünk el, amit a szett végéig sikerült tartanunk, sőt növelnünk is.

A folytatásban sem változott a játék képe: a vasiak rendre hibáztak védekezésben, mi pedig ügyesen kihasználtuk ezeket a lehetőségeket, így 14–4-nél már megvolt a tíz közte. Mínusz tizenötről kezdte meg a felzárkózást a SzoESE, amely 21–12-nél ismét egy számjegyűre csökkentette a különbséget, végül azonban nem sikerült tovább faragnia hátrányából.

A harmadik játszmában úgy tűnt, éledezni kezdenek a vendégek, de sok előnyt nem adtunk nekik és gyorsan fordítottunk. Habár 7–7-nél még egyenlő volt az állás, szép lassan felőröltük ellenfelünk ellenállását és a hajrának már nyolc pontos előnyről vághattunk neki, amit a találkozó végéig megőriztünk, így magabiztos sikerrel zártuk a bajnoki évadot.

Oroszi László: – Szerencsére végig meg tudtuk tartani az ellenfelet. Az év eleje óta rengeteget sikerült fejlődnünk. Aki látta a meccseinket, az tudja, hosszú tanulási folyamaton mentünk keresztül. Először a gyengébb ellenfelekkel kell megküzdenünk és idővel reméljük lesz olyan renoménk, hogy az erősebb csapatok is nyomást érezzenek ellenünk. Ha továbbra is így dolgozunk, egyre jobb eredményeket fogunk elérni. Gratulálok a lányoknak az idei teljesítményükhöz!

Gintli Szabina, az év győri játékosa: – Az év elejéhez képest sokkal jobb volt a játékunk, rengeteget fejlődtünk, kezdünk összeszokni és egyre jobban egyben van a társaság. Úgy gondolom, sokkal stabilabbak lettek a nyitásaink is. Jó, hogy az utánpótlásra építünk és hasonló korosztályú játékosokból áll a csapat, mert sokkal összetartóbbak vagyunk. Hosszabb távon ezzel a kerettel szerintem nem lesz elképzelhetetlen az NB I-es szereplés sem.

Kövess minket!