Bejött a papírforma

Egy szettben sikerült megközelítenünk az angyalföldieket
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–Vasas SC U21 0–3 (7, 5, 18)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es női mérkőzés, 50 néző. V.: Kiss Z., Szabó Zs.

SZESE: Butsy, SZALAI F., Orbán A., Hirni, Gintli, Basa. Csere: Porga (liberó), Juhász V., Édel. Másodedző: Tóth Gergely.

Vezetőedzőnk, Oroszi László hiányában másodedzőnk irányította a csapatot a bombaerős fővárosiak elleni szezonnyitón. A pontgyártást, a Vasas kezdte, amely ellépett 6–1-re, így Tóth Gergely gyorsan időt kért. A folytatásban sem változott a játék képe és egy-egy szebb győri megmozdulás ellenére is egyre csak nőtt a különbség. A tíz pontos határt először 13–3-nál lépték át a csapatok, 20–5-nél pedig már tizenöt volt közte. Az első szettet végül simán nyerték az angyalföldiek.

Hasonló volt a játék képe a második felvonásban is: pontváltást követően belendültek a kék-fehérek és 7–2-re elléptek. A folyamatos hibák megbosszulták magukat, a játék minden elemében felülmúltak minket az Extraligás Vasas fiataljai, így a játszma közepére már 16–4 is volt az állás. A végére nagy lett a differencia, a vendégek 20 ponttal nyerték a szettet.

A záróetapban először vezettünk, de 2–1 után megint a fővárosiak labdamenetei következtek (3–9). Ebben szakaszban csak a vendégek hibáiból éltünk, majd a játszma felénél kicsit mi is megébredtünk és közelebb zárkóztunk. Próbáltuk tartani az 5-6 pontos különbséget, 19–11-nél azonban időt ismét időt kellett kérnie Tóth Gergelynek. Ez jól hatott a lányokra, ugyanis egészen 20–15-ig zárkóztak, megszorongatni azonban nem sikerült a Vasast, amelynek összességében nem tudtuk megnehezíteni a dolgát.

Tóth Gergely: – Bejött a papírforma. Nagyon erős csapat a Vasas, reméljük, hogy a visszavágón sikerül több pontot szereznünk, vagy akár szettet is rabolnunk. Az első két játszmában a nyitásfogadáson elment a játékunk és a szerencse sem állt mellettünk. A harmadik szettben próbáltunk meg futni az eredmény után, ami hellyel közzel sikerült is. Egyedül kettes helyen tudtunk eredményesen támadni.

Kövess minket!