Biztató vereség a nyitófordulóban

Hiába az egyenlítés, fordítani már nem maradt erőnk a Közgáz ellen.
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–Közgáz SC Junior 1–3 (-20, 13, -14, -22)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es női mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Őri, Prukner.

SZESE: Léhner-Vargán, Hirni, Orbán, Huber, Juhász V., Gintli. Csere: Butsy, Csontos. Vezetőedző: Szamosi Balázs.

Jobban kezdett a vendég Közgáz, amely ellépett, ám a játszma közepén erőre kaptak a mieink. Nyolc pontos vendégelőnyről egészen 18–17-ig zárkóztunk, ám megfordítanunk nem sikerült a szettet, amelyet végül nagy csatában 25–20-ra a vendégek húztak be.

A második játszmában több cserejátékos is lehetőséget kapott a vendégeknél, ezt kihasználva pedig végig kézben tartottuk a szettet: javultak a nyitásaink és végül magabiztos játékkal egyenlítettünk.

A harmadik játszmára nagyjából kiismerték a taktikánkat a vendégek, el is fáradtunk és kritikus pillanatokban hibáztunk, így az ellenfél leszakított minket és könnyedén elrendezte a szett sorsát.

A záróetapban ezek után meglepetésre végig vezettünk, de 22–20-as vezetésnél egy váratlan rövidzárlatot követően már nem tudtunk egyenlíteni és végül elmaradt a pontszerzés.

Szamosi Balázs: – Összességében elégedett vagyok, mert olyan csapatot kaptam, amelybe egy hónap alatt kellett beépíteni rengeteg új játékost. Az új feladóink jól vizsgáztak annak ellenére, hogy látszottak a hiányosságok. A tavalyi szezonkezdethez képest úgy gondolom, hogy főleg a támadójátékban jobban állunk. Feladó poszton gyengültünk az elmúlt évhez képest, de jó csapatjátékkal ezen felülkerekedhetünk és idén is lehetnek szép sikereink. Bár bosszantó a mai vereség, messzemenő negatív következtetéseket nem szabad ebből levonnunk.

Kövess minket!