Elhoztuk a három pontot

A fiúk Szombathelyen köszörülték ki a hétvégi csorbát
SZESE Röplabda hírek
Szombathelyi ESE–SZESE Győr 1–3 (21, -12, -15, -13)
Szombathely, Savaria Egyetemi Központ, NB II-es férfimérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Nagy L. Z., Őri.

SZESE: Zavadil, Szántósi, Csank, Mészáros Á., Gyuris, Bellovicz. Csere: Bicskó, Kiss D. (liberók), Dávid M., Mihályi, Kiss Á., Pap J., Gellén. Vezetőedző: Sólymos Péter.

Nem kezdtünk jól Szombathelyen, ahol az első játszma elején gyorsan ellépett öt ponttal a házigazda és onnantól csak futottunk az eredmény után. Habár a szett végére közelebb tudtunk jönni és állandósult a két-három pontos differencia, a szoros végjátékot végül a házigazda húzta be.

A második szettre feladót cseréltek a mieink, Dávid Marcell érkezésével pedig magasabb sebességre kapcsoltunk, amivel már nem tudták tartani a lépést a vasiak. A gyors játék ellenszerét nem találta az ellenfél, stabilizálódtak a nyitásfogadásaink és a mezőnyvédekezésünk is, így innentől már végig kézben tartottuk a mérkőzést.

A harmadik felvonásban a másodikhoz hasonlóan folytattuk: már a szett elején elléptünk ellenfelünktől. A magabiztos sikerhez az is hozzájárult, hogy Mészáros Ábrahám, Gyuris Attila és a csapatkapitány, Szántósi Bence is rendkívül jól nyitott, amivel nem tudtak mit kezdeni a szombathelyiek.

A záró etap kezdetén nagyjából öt pontig haladtak fej-fej mellett a csapatok, innentől azonban stabil támadásainknak és a folyamatos jó nyitásoknak köszönhetően újból nagy előnyre tettünk szert, így a szett végén minden játékosunk lehetőséget kapott.

Sólymos Péter: – Az első szettet leszámítva elégedett vagyok a fiúk teljesítményével. Végre elmondhatom, hogy igazi jó röplabdát játszottunk. Bízom benne, hogy hétvégén a ZTE ellen is ezt a játékot és jó formát tudjuk hozni.

Kövess minket!