Fejben kell erősödni

Három kezdőjátékosunk hiányában kikaptunk a fővárosban
SZESE Röplabda hírek
TFSE–SZESE Győr 3–0 (17, 19, 18)
Budapest, TFSE-csarnok, NB II-es férfimérkőzés, rájátszás, zárt kapuk mögött. V.: Tillmann, Suba.

SZESE: Dávid M., Kiss Á., Csank, Szántósi, Mészáros Á., Pap J. Csere: Kiss D. (liberó), Mihályi, Zavadil, Bicskó. Vezetőedző: Sólymos Péter.

Több kulcsjátékos is hiányzott a keretünkből a TFSE elleni mérkőzésen, ahol se nyitásfogadásban, se támadás nem tudtuk felvenni a versenyt a házigazdával. Sokat kellett forgatnunk a csapatot, de hiába kerestük a megfelelő felállást, érződött két centerünk és kezdő nyitásfogadó játékosunk hiánya.

Az első szettben gyorsan ellépett a TF, amely már 5–1-re ment, mikor időt kértünk. Sokat nem javult a játékunk, így 12–5-nél ismét magához rendelte tanítványait Sólymos Péter. A játékunkból hiányoztak a stabil bejátszások és rengeteg nyitást is rontottunk, így végül nem sikerült közelebb férkőznünk a házigazdához.

A második felvonásban Mihályi kezdett feladóként, majd 10–6-nál cseréltünk. Kicsit stabilabban játszottunk ebben a szettben, így sikerült felzárkóznunk, a hajrára azonban ismét magabiztosan vezettek a fővárosiak, akik 21–16 után elléptek és behúzták a játékrészt.

A harmadik játszmában sokáig loholtunk a TF nyomában, sőt 11–7 után elkezdtünk közelíteni az ellenfélhez. Egészen két pontos különbségig jöttünk fel, 16–14 után azonban ellépett a házigazda, s tartotta három-négy pontos előnyét. A végjátékban 21–17 után már csak egy pontot sikerült szereznünk, közelebb férkőznünk nem sikerült, így 3–0-ra kikaptunk a listavezetőtől a fővárosban.

Sólymos Péter: – Nehezen tudtuk ma pótolni a hiányzókat, a fiataljainknak pedig még érnie kell. Fejben muszáj lesz erősödnünk, hogy szettet és mérkőzéseket tudjunk nyerni.

Kövess minket!