Győzelem a királynék városában

Több mint egy éves nyeretlenségi szériát szakítottunk meg
SZESE Röplabda hírek
Veszprémi ESC U21–SZESE Győr 1–3 (-18, 18, -20, -22)
Veszprém, Táncsics Mihály Szakgimnázium, NB II-es női mérkőzés, 50 néző. V.: Barabás B., Veress.

SZESE: Vargán, Hirni, BASA, SZALAI F., GINTLI, Kokas. Csere: Porga (liberó), Butsy, Édel, Cornette. Vezetőedző: Oroszi László.

Jobban kezdtük a találkozót a Veszprém otthonában: a pontos és erős nyitásainkkal, jó támadásainkkal nem tudott mit kezdeni az ellenfél így gyorsan hatpontos előnyre tettünk szert (2–8). Egy kisebb rövidzárlatot követően zárkóztak a hazaiak, de a szett közepére így is sikerült megtartanunk a különbséget (8–14). Ekkor kisebb káosz keletkezett a pályán, a veszprémiek azonban nem tudták kihasználni a hibánkat, így végül megnyertük a kezdő szettet.

A térfélcserét követően beindult a házigazda és gyors három ponttal próbált demoralizálni, a folytatásban pedig még jobban ellépett. Sikerült rendezni sorainkat, így 7–7-nél utolértük a bakonyi csapatot, majd fej fej mellett haladtunk velük egészen a játékrész feléig. A hajrára sajnos újból a Veszprém lépett el (20–14), innen pedig már nem sikerült felzárkóznunk, így egyenlítettek.

A harmadik felvonásban úgy tűnt, újból összekapták magukat a lányok: elléptünk 4–1-re, azonban hagytuk, hogy visszajöjjön a hazai gárda. Innen szépségdíjas támadásokkal kerültünk újból előnybe: előbb Gintli Szabina nyitott ászt, majd Kokas Zsófi okos ejtése ért célt a túloldalon, így 13–7-nél időt kért a Veszprém. A végjátéknak hat pontos fórról vágtunk neki (20–14), s habár kis ideig úgy tűnt, a Veszprém megkezdi a felzárkózást, végül behúztuk a szettet.

Gyors pontváltással kezdődött a negyedik etap, majd mi jutottunk 8–5-ös vezetéshez, 11–10-nél azonban már a hazaiaknál volt az előny. Bár 14–14-nél sikerült egalizálnunk, azonnal három pontot termelt a Veszprém. Jól jött a mieinknek az időkérés, tizennyolcnál ismét beértük ellenfelünket, sőt, ismét átvettük a vezetést. A rendkívül kiélezett hajrát végül a mieink bírták jobban, akik így hosszú nyeretlenségi szériát szakítottak meg.

Oroszi László: – Bár voltak gyenge pillanataink, de sikerült felülkerekednünk az ellenfelünkön és csapatként játszottunk. Azokat, amiket edzésen gyakorlunk, sikerült átvinnünk a játékba és ha hibákkal is, de mind a nyitásfogadási, mind pedig a támadási alakzatokat meg tudtuk valósítani, ami elég volt ahhoz, hogy legyőzzük az ellenfelet. Voltak pillanatok, mikor gyengébben ment a játék, akkor nyugalomra intettem a lányokat és szerencsére vissza tudták magukat építeni a mélypontokból.

Kövess minket!