Győzelem helyett pontszerzés

Százharminc perces, öt szettes küzdelemben kaptunk ki Szombathelyen
SZESE Röplabda hírek
Szombathelyi ESE–SZESE Győr 3:2 (23, -22, 20, -22, -16)
Szombathely, ELTE Savaria Egyetemi Központ, NB II-es női mérkőzés, 30 néző. V.: Sántosi, Sipos Z.

SZESE: Butsy, Gintli, Orbán A., Kokas, Cornette, Édel. Csere: Porga (liberó), Horváth L., Gergely, Hirni. Vezetőedző: Oroszi László.

Hatalmas küzdelemben, százharminc perces maratoni mérkőzésen maradtunk alul a SzoESE ellen. A héten mindkét csapat felkészülését megbetegedések nehezítették, ennek ellenére győzelmi célokkal utaztunk Szombathelyre. A találkozó kezdete a terveink szerint alakult, hiszen nagy csatában, de megnyertük az első szettet. A második játékrész elején sajnos kicsit elaludtunk, így végig futottunk az eredmény után, de fordítanunk nem sikerült és egyenlített a házigazda. A harmadik felvonásban jobban koncentráltunk, a pontosabb játéknak köszönhetően pedig ismét előnybe kerültünk. A kezünkben volt a győzelem, lezárhattuk volna a találkozót, de ismét csak 22 pontig jutottunk, így az ötödik szettre maradt a döntés. A találkozó ezen szakaszában a szépség helyett inkább a küzdelem dominálta pályán, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Meccslabdánál rontottunk, ami nem fér bele egy ilyen összecsapáson, így végletekig kiélezett csatában végül alulmaradtunk a szombathelyiekkel szemben és egy ponttal távoztunk.

Oroszi László: – A vereség ellenére biztató, hogy az edzésen gyakoroltak egy részét már láthattuk a mérkőzésen. Javult a nyitásunk és az ütésfedezésünk. Ha a sáncunk és a mezőnyvédekezésünk is tovább fejlődik, a győzelmek sem maradnak el.

Kövess minket!