Győztes szezonrajt

Nagy különbséggel vertük a címvédőt a nyitófordulóban
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–Zalaegerszegi TE RK 3–0 (17, 20, 9)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es férfimérkőzés, 80 néző. V.: Szabó Zs., Kiss Z.

SZESE: Csank, Mihályi, LŐRINCZ, TIGYI, Pap J., Mészáros Á. Csere: Kiss D., Szalay B. (liberók), Tomasovszky, Szalay Zs., Kiss Á., Zavadil, Gellén, Bicskó. Vezetőedző: Sólymos Péter.

A vendég Zalaegerszeg szerezte a találkozó első pontjait, de 4–4-es állásnál utolértük az idei szezonra jelentősen átalakult címvédőt. Ezt követően kissé ellépett a ZTE, amely állandósította 2-3 pontos előnyét. Főleg visszatérő centerünk, Tigyi Norbert pontjainak köszönhetően sikerült tartanunk a lépést ebben a szakaszban, majd 11–10-nél a vezetést is átvettük és több egységgel elléptünk. Olyannyira, hogy 21–16-nál már öt volt közte. A különbség végül nem csökkent és 8 ponttal nyertük az évad első szettjét.

A második felvonás is hasonlóan kezdődött: fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a Zete alakított ki előnyt magának, miután többször is hibáztunk. Mínusz négyről aztán megkezdtük a felzárkózást, 13–13-nál összejött az egyenlítés, majd a vezetést is átvettük. Lőrincz Dániel ász értékű nyitásával már 18–14 volt ide, azonban a vendégek nem engedték jobban ellépni a mieinket. A játszma végén két szettlabdánk is volt, a másodikat pedig Lőrincz egy okos ejtéssel pontra is váltotta.

Az Egerszegieké volt az első szó a harmadik játszmában is, de gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, így időt is kértek a vendégek. Mészáros Ábrahám szépségdíjas bombájával már 7–2-re vezettünk, a henger pedig a folytatásban sem állt meg: az idegeskedő zalaiak rendre belerontottak a mérkőzésbe. A szett közepén Mészáros ejtésével a 10 pontot is elérte a differencia (16–6), ami még tovább nőtt a végjátékra. A legnagyobb különbség a hajrára alakult ki: végül 16(!) egységgel nyertük a szezonnyitó záróetapját.

Sólymos Péter: – Örülök, hogy a bajnokságot egy év eleji győzelemmel tudtuk kezdeni. Teljes kerettel vágtunk neki a mérkőzésnek, ahol mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni. Úgy gondolom, jó az út, amin elindultunk, helyenként színvonalas játékot játszottunk, de rengeteget kell még fejlődnünk, hogy elérjük céljainkat.

Kövess minket!