Két szett volt szoros

Megszorongattuk hazai pályán a Balatonfüredet
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–Szent Benedek RA 0–3 (18, 21, 17)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, 30 néző, NB II-es női mérkőzés. V.: Nagy Z., Kozma.

SZESE: Szalai F., Kokas, Cornette, Gintli, Butsy, Pálmay. Csere: Porga (liberó), Gergely, Hirni. Vezetőedző: Oroszi László.

A mieink kapták el jobban a fonalat a mérkőzés elején: 3–0-ra elléptünk és ezt a különbséget nagyon sokáig tartottuk is. A játékrész felére aztán többször belehibáztak a lányok a támadásokba, így 16–16-nál egyenlített a Balatonfüred, majd fordított. A pontatlanságainkat és a védelmi hibáinkat kíméletlen kihasználták a vendégek, így aztán megnyerték az első felvonást.

A második szettben sem változott a játék képe, nyitást is rontottunk, így gyorsan ellépett négy ponttal a Szent Benedek. Oroszi László időkérése sem segített, 11–4-nél már hét volt közte. A játékrész második felére sikerült kicsit faragnunk a hátrányunkból, a hajrára pedig egészen egy pontig zárkóztunk, itt azonban az újabb rövidzárlat eldöntötte a szettet.

A harmadik etapban is a fürediek kezdtek jobban, 6–6-nál egyenlítettünk, itt azonban megint megtorpantunk. A játékrész közepére 16–8-ra elléptek a Balaton-partiak, innen pedig már nem sikerült megnehezítenünk a vendégek dolgát. A találkozó végére is megmaradt a nyolc pontos különbség, így a Szent Benedek örülhetett.

Oroszi László: – A csapatot emelném ki, mert azt a játékfelfogást és játékszituációt, amit rengeteget gyakorlunk, úgy érzem, hogy végre a mérkőzésen is meg tudtuk csinálni. Nagyon sok labdamenetünkben magas szintűen játszottunk, többször azonban előjöttek kisebb hibák. Azon kell dolgoznunk, hogy ezt a magabiztos játékunkat minél hosszabban fenn tudjuk tartani. Pozitívum Pálmay Panka bemutatkozása, aki ilyen fiatalon is megállta a helyét.

Kövess minket!