Nem bírtuk a nyomást

Egy jó szett kevés volt Ajkán
SZESE Röplabda hírek
Röpisuli SE Ajka–SZESE Győr 3–1 (14, 9, -21, 14)
Ajka, Városi Sportcsarnok, NB II-es női mérkőzés, rájátszás, zárt kapuk mögött. V.: Nagy L. Z., Prukner.

SZESE: Hirni, Léhner-Vargán, Orbán, Gintli, Szalai, Nagyszokolyai. Csere: Juhász V. (liberó), Butsy, Nagyszokolyai, Butsy, Sövegjártó. Vezetőedző: Oroszi László.

Mi kezdtük jobban a Veszprém megyei összecsapást: 3–3-ig fej fej mellett haladtunk ellenfelünkkel, majd egy négy pontos sorozattal elléptünk. Még tíz pont előtt magukhoz tértek a hazaiak és egyenlítettek, sőt a vezetést is visszavették. A szett közepére ismét utolértük az Ajkát, de 17–12-es hazai előnynél ismét időt kellett kérnie Oroszi Lászlónak. Ez sem törte meg a házigazda lendületét: 23–13-nál tízzel ment az Ajka, amely végül megnyerte az első etapot.

Szép győri megmozdulásokkal kezdődött a második felvonás, de több fogadásban elkövetett hiba miatt mégis a bakonyi együttesnél volt az előny. A játszma kezdetén kialakított öt pontos előnyét sokáig tartotta, a játékrész közepére pedig még növelni is tudta az Ajka, így 15–6-nál újabb vendég időkérés következett. A találkozónak ebben a szakaszában teljesen szétesett a játékunk és rengeteg ki nem kényszerített hibát követtünk el, így a hazaiak minden erőlködés nélkül, könnyű szerrel húzták be a második szettet.

A harmadik játszmára felráztuk magunkat: 3–0-lal indítottunk, aztán 4–4-nél utolért minket az ellenfél. Néhány pont erejéig át is vette a vezetést az Ajka, 11–8-nál azonban már újból ők futottak utánunk. Habár ismét sikerült egyenlítenie a házigazdának, nem adtuk olcsón magunkat és a hajrának öt pontos előnyről vághattunk neki. Ebből négy megmaradt a végére, így szettet már raboltunk a Bakonyból.


A harmadik szett ellenfélben keltette sokkot próbáltuk kihasználni a negyedik felvonásban. Az első két játszmát követően kezdett komolyabban venni minket az Ajka, ennek ellenére az erős támadásainkkal és jó nyitásainkkal sokáig nem tudott mit kezdeni. A folytatásban aztán kissé kezdtünk fáradni fejben, a házigazda pedig egyre pontosabb lett, így a szett közepére ellépett. Próbáltunk kapaszkodni, 19–9-nél azonban már tíz volt közte, innen pedig már csak kozmetikáznunk sikerült az eredményen.

Oroszi László: – A játékosok nem bírták el azt a nyomasztó lelki stresszhelyzetet, hogy akár nyerhettünk is volna.

Kövess minket!