Nem bírtuk a végjátékot

Kiélezett csatában elmaradt a fordítás
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–Budaörsi DSE/Emericus SE 1–3 (-21, 14, -21, -24)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es női mérkőzés, 30 néző. V.: Barabás B.

SZESE: Butsy, Szalai F., Kokas, Gintli, Pálmay, Édel. Csere: Porga (liberó), Cornette, Orbán A., Hirni. Másodedző: Tóth Gergely.

Nem kezdtük rosszul a találkozót, s habár szoros volt az állás, az első szett feléig mi vezettünk. A folytatásban 12–11-nél átvette a vezetést a budaörsi csapat, amely ellen néhány labdamenet után egyenlítettünk, fordítanunk azonban nem sikerült. A második felvonásban a vendégek léptek el, majd egy 5–0-s sorozattal átvettük a vezetést és leráztuk ellenfelünket. A szett hajrájára még tovább nőtt a differencia a csapatok között, így összejött az egyenlítés. Kokas nagyszerű ejtésével indult az újabb játékrész, amelyben sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a mieink tettek szert nagyobb előnyre. Többször is rontottunk, így féltávnál utolértek minket a Pest megyeiek. Innen végig szoros volt az állás, a kiélezett végjátékot pedig az Emericus bírta jobban fejben. Kissé tompán kezdtük a negyedik etapot, aztán stabilizálódni látszott a támadójátékunk, ám védekezésben sokszor hibáztunk, a vendégek így 17–10-re elléptek. A végjátékra felrázták magukat a lányok és ezt a hátrányt is ledolgozva egyenlítettek, fordítani azonban már nem sikerült, így elveszítettük a meccset.

Tóth Gergely: – Izgalmas játék volt, de nagyon hullámzott a teljesítményünk. Egyedül a második szett eredményével vagyok megelégedve. Habár az utolsó játszmában sikerült ledolgoznunk nyolc pontos hátrányunkat, sajnos mentálisan még nem vagyunk kellően felkészültek az ilyen kiélezett mérkőzésekre.

Kövess minket!