Nem borult a papírforma

A jó kezdés ellenére sima vereség lett a vége Veszprémben
SZESE Röplabda hírek
Veszprémi ESC–SZESE Győr 3–0 (14, 10, 11)
Veszprém, egyetemi csarnok, NB II-es női mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Sántosi, Kiss Z. A.

SZESE: Léhner-Vargán, Orbán A., Nagyszokolyai, Gintli, Szalai F., Hirni. Csere: Juhász V. (liberó), Basa, Majczán. Vezetőedző: Oroszi László.

Fantasztikusan kezdtek lányaink a listavezető Veszprém otthonában: 5–0 után szerezte ugyanis első pontját a házigazda. A kezdeti jó játékot követően magára talált a VESC és hét pontnál érte be a mieinket, majd a vezetést is átvette. Ellenállhatatlanul játszott ekkor ellenfelünk és a rossz nyitásfogdások rendre megbosszulták magukat, így 20–13-ról vágtunk neki a hajrának. Sokkal közelebb már nem engedett minket a házigazda, így tizenegy ponttal buktuk el az első felvonást.

A második szettben a Veszprém megyei együttes 6–0-val kezdett, mire Nagyszokolyai révén megszereztük első pontunkat a játékrészben. Egy pillanatig úgy tűnt, megkezdjük a felzárkózást, ám a hazai csapat gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Tizenhárom-háromnál érte el először a tízet a különbség, amit csak rövid ideig sikerült tartanunk. A differencia folyamatosan nőtt, s végül a tizenötnek is fölébe ment.

A harmadik játékrészben is a Veszprém lépett el, s nem találtuk gyors, pontos játékuk ellenszerét. A folytatásban kissé csökkent a hazai koncentráció, így felzárkóztunk hat egységre, a szett végére azonban újra tíz lett közte. Összességében sajnos csak momentumaink voltak a mérkőzésen, s a helyenként szép győri villanások sem voltak elegek ahhoz, hogy megszorongassuk a feljutásra esélyes veszprémieket.

Oroszi László: – A Veszprém magasabb szintű röplabdát játszik, amit az első szett elején még nem tudott érvényesíteni. A folytatásban sajnos szétszedtek bennünket, teljesen szétestünk. Még nem NB I-es szintű csapat ellen játszottunk, de végre olyan együttessel, aki igazi röplabdát játszik.

Kövess minket!