Szeptemberben Rába-, novemberben Kisalföld-kupa

Jövőre változik a lebonyolítás
SZESE Röplabda hírek
Egyesületünk vezetése, dr. Gyömörei Tamás elnök és Szamosi Balázs szakosztályvezető ma Győr sportosztály-vezetőjével, Török Zsolttal, valamint Farnady Ernővel, a Rába-kupa és a Kisalföld-kupa alapítójával egyeztetett, ahol a két torna idei rendezésére ismét klubunkat kérték fel. A felek a sportrendezvények részleteiről tárgyaltak és megállapodtak a célkitűzésekről is.

Az 59. Rába-kupát szeptember 11-12-én rendezzük felnőtt és U19 férfi, valamint női kategóriákban nyolc-nyolc csapat részvételével. A meghívásos tornát a felnőttek között a lehető legtöbb győri együttes bevonásával tervezzük. A verseny lebonyolítása, hasonlóan az elmúlt évekhez, két csoportban történik, ahol a mérkőzések három szettig tartanak. A csoportkör végén az első két helyezett keresztbe játszik, majd a győztesek az arany-, a vesztesek pedig a bronzéremért küzdhetnek.

A nívós kupa kiírása jövőre biztosan változik: 2022-től két osztályra írjuk ki a rendezést. Az I. osztályban négy csapat küzd majd a meghívásos felkészülési tornán, normál szettszám mellett, így a játékosok terhelését is modellezni lehet. A II. osztályban nyílt versenyen küzdhetnek majd a csapatok a trófeáért.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a 38. Kisalföld-kupa, idén azonban a tervek szerint ha a szokásosnál később is, de megrendezzük a tornát. Az eredetileg az iskolaév végén rendezendő versenyt az őszi szünetben, november 6-án tervezzük lebonyolítani, ahol a környék csapatai U15-ös és U17-es korosztályokban mérhetik össze tudásukat. A torna célja, hogy minden győri röplabdás fiatalt játékra hívjunk, s ennek megfelelően készül majd a kiírás is.

Kövess minket!