Tisztes helytállás, helyenként jó játékkal

Biztató jeleket mutattunk a Balatonfüred otthonában
SZESE Röplabda hírek
Szent Benedek RA U21–SZESE Győr 3–0 (10, 14, 20)
Balatonfüred, NB II-es női mérkőzés, 30 néző. V.: Veress, Őri.

SZESE: Vargán, GINTLI, Orbán, Cornette, Butsy, Kokas. Csere: PORGA (liberó), Horváth L., Hirni, Basa. Vezetőedző: Oroszi László.

Az első szettben megilletődötten kezdtünk: meglepett minket, hogy az ellenfél jó sebességben és ritmusban, valódi röplabdát játszik ellenünk. Ettől annyira leblokkoltunk, hogy gyorsan nagy előnyre tett szert a Balatonfüred. Oroszi László cserékkel próbálta felrázni a lányokat, ami a játszma végére sikerült is és már voltak szebb megmozdulásaink. A második felvonásra kialakult egy stabilabb összeállítás, a mieink labdabiztosabbak lettek és kezdték felvenni a játék ritmusát. A játékrész közepéig fej fej mellett haladtunk és tudtuk tartani a füredi akadémistákat, onnan azonban szép lassan felőröltek bennünket. A harmadik szett is hasonlóan alakult: egy ideig sikerült tartanunk a lépést a házigazdával, aztán kisebb előnyt alakított ki a Veszprém megyei gárda, ezt pedig már nem sikerült ledolgoznunk a hajrára. Összességében megérdemelten nyert a Szent Benedek, de a lányok szépen helyt álltak.

Oroszi László: – Úgy érzem, most értették meg a lányok, amit látni szeretnék. A hibák ellenére ez volt az első olyan mérkőzésünk, amikor jól megcsináltuk, amiket edzésen gyakoroltunk. Azt éreztem, hogy végre csapatként működtünk a pályán és mindenki egymásért küzdött. Van még hova fejlődnünk, az eredmény lehetett volna szebb is, szerencsénk sem volt, de ma nagyon elégedett voltam a lányokkal!

Kövess minket!