Vereség a sereghajtótól

A Veszprém elvitte a három pontot a Rába-partjáról
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–Veszprémi ESC U21 1–3 (22, -16, -23, -20)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es női mérkőzés. V.: Szabó P., Dr. Árpás.

SZESE: Szalai F., Basa, Kokas, Cornette, Gintli, GERGELY. Csere: Porga (liberó), Horváth L., Hirni. Vezetőedző: Oroszi László.

A mieink kezdték jobban a találkozót, de az első szettben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A kiélezett végjátékot végül mi bírtuk jobban, így előnyhöz jutottunk. A második felvonásban éledt fel a vendéggárda, amely gyorsan ellépett öt ponttal, sőt, a szett közepére tíz is lett közte. A játékrész végére tértünk kicsit magunkhoz, így sikerült egy számjegyűre visszahozni a különbséget, de a Veszprém egyenlített. A harmadik felvonás kezdetén is inkább a Veszprém megyeieknél volt az előny, míg mi igyekeztünk lőtávolban maradni. Ez egészen a játszma közepéig sikerült is, innen azonban fokozatosan ellépett az ellenfél. A szett végére hét pontos hátrányból jöttünk vissza, egyenlítenünk azonban már nem sikerült. A negyedik játékrészt négy ponttal nyitottuk, majd hagytuk feljönni és fordítani a vendégeket. Innen ellépett a Veszprém és már nem sikerült szorossá tenni az állást, így vereséget szenvedtünk.

Oroszi László: – Az első szett szép játéka után nem sikerült folytatnunk a precíz, dinamikus játékot. Elvesztettük a lendületet, a saját dolgunkat nehezítettük meg néhány hibával és már nem tudtuk újra felvenni a ritmust. Küzdöttünk, hajtottunk, emiatt elégedett vagyok a lányokkal. Gergely Sárát szeretném kiemelni, aki tizenöt évesen jó játékkal debütált az NB II-ben.

Kövess minket!