A hajrában buktuk el a pontokat

Kiélezett mérkőzésen, az utolsó pillanatok döntöttek Gödöllőn
SZESE Röplabda hírek
Gödöllői RK–SZESE Győr 3–1 (20, 21, -13, 23)
Gödöllő, Török Ignác Gimnázium, NB II-es férfimérkőzés, rájátszás, zárt kapuk mögött. V.: Oláh B., Ónodi A.

SZESE: Mihályi, Szántósi, Gyuris, Kiss Á., Mészáros Á., Csank. Csere: Kiss D. (liberó), Zavadil, Bicskó. Vezetőedző: Sólymos Péter.

A csütörtökön Zalaegerszegre utazó kerettel vágtunk neki a Gödöllő elleni csatának is, de kezdés hasonlóan alakult: 3–0-ra elléptek a hazaiak. Itt viszonylag gyorsan sikerült felébrednünk, 5–5-nél ugyanis sikerült egyenlítenünk, a vezetést azonban nem sikerült magunkhoz ragadni. Két-három pontos távolságból üldöztük a házigazdát egészen a szett közepéig, 15–12 után azonban több rossz nyitásfogadásunknak köszönhetően nem tudtunk életerős támadásokat vezetni, így nem sikerült tartanunk a lépést, és végül öt pontos hátránnyal zártuk az első játékrészt.

A folytatásban sem sikerült stabilizálni a játékunkat, így hiába haladtunk fej-fej mellett 7–7-ig, ezt követően öt pontos előnyt alakított ki a Gödöllő. Az időkérést követően hét pontos szériát csináltak a mieink, így 16-14-re fordítottunk, s 20–17-nél még mindig mi vezettünk. Itt jött megint a rövidzárlat, s hiába volt korábban hat pontos előnyünk is a játszma során, kiengedtük a kezünkből a szettet, amit be kellett volna húzni.

A harmadik felvonásban sikerült egyedül megfelelő hatékonysággal és kevés hibával játszanunk, ahol tulajdonképpen végig mi vezettünk. Itt stabil nyitásfogadás és támadások jellemezték a játékunkat, így magabiztosan, tizenkét ponttal vertük a házigazdát, a pontszerzéshez azonban ez is kevés volt.

A negyedik etap végig szoros volt, s hiába üldöztük a Pest megyeieket, szinte végig ők vezettek két-három egységgel. A hajrában 22–18-ról még sikerült egyenlítenünk, 23–23-ról azonban már csak a Gödöllő mozdult el, így végül pont nélkül távoztunk.

Sólymos Péter: – A harmadik szettel elégedett vagyok, mert ott sikerült azt a játékot produkálnunk, amit valóban tudunk. A többiben rengeteg hibát követtünk el nyitásban és fogadásban, emiatt már sokkal kevésbé vagyok boldog. Néhány játékosomnak fel kellene nőnie a feladathoz, hogy tovább tudjunk lépni.

Kövess minket!