Bosszantó vereség

SZESE Röplabda hírek
Közgáz SC–SZESE Győr 3:1 (18, 16, -17, 21)
Budapest, NB II-es női mérkőzés, 30 néző. V.: Vigh A., Bibók.

SZESE: Sinai, Hirni, Tóth L., Juhász V., Huber, Lakatos R. Csere: Léhner-Vargán, Sas. Vezetőedző: Szamosi Balázs.

A mérkőzés első két szettjében nekünk esett az ellenfél. Jól nyitottak a fővárosiak, mi pedig rengeteget rontottunk.

Az első játszma kezdetén fej fej mellett haladt a két együttes, ám 10–8 után ellépett a házigazda, s 20–16 után már nem sikerült megújulnunk, így 25–18-ra elbuktuk a szettet.

A másodikban 9–8-ig haladtunk az ellenféllel, de innen 20–13-ra nőtt a különbség, s a játszma sorsát gyorsan lerendezték a budapestiek, akik jól fogták az ütéseinket.

A harmadik etapban pontosabban nyitottunk és több ászt is sikerült ütnünk, az ejtéseink pedig rendre bejöttek. Már a játszma elején 10–4-re elhúztunk, majd 16–7-re nőtt a különbség, míg a legnagyobb differencia 22–10-nél alakult ki a javunkra. Innen közelebb jött a Közgáz, de végül behúztuk a szettet.

A záró felvonasban újból magára talált a vendéglátó. Habár 12–10-ig üldöztük őket, s 16–16-nál egalizáltunk, 20–18 után két olyan hibát vétettünk, ami döntőnek bizonyult, s ezzel lezárta a mérkőzést a hazai együttes.

Szamosi Balázs: – Pontatlanul játszottunk és nem sikerült tökéletesen kiviteleznünk a saját taktikákat, míg az ellenfél jól fogadta az ütéseket és ezzel tulajdonképpen megnyerte a mérkőzést. Azért bosszantó ez a vereség, mert benne volt a győzelem, de fejben elhittük, hogy jobbak nálunk és többször vakon voltunk. Az ejtések kivitelezésére is nagyobb hangsúlyt fektetünk a folytatásban. Amiért dicséret jár a lányoknak, hogy kettő–nulla után sem adták fel.

Kövess minket!