Demoralizáló vereség

Nem bírtunk a sereghajtóval
SZESE Győr–PTE-PEAC 0–3 (22, 19, 24)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es női mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Őri, Prukner.

SZESE: Majczán, Hirni, Orbán, Gintli, Kirchknopf, Juhász V. Csere: Csontos, Basa, Léhner-Vargán. Vezetőedző: Szamosi Balázs.

Pécsi előnnyel kezdődött a pont nélküli csapatok csatája, miután több nyitást is elrontottak a lányok. Innen 6–6-nál értük utol először a vendégeket, akik 11-7-nél már négy ponttal is vezettek. A folytatásban 5–1-es sorozattal jöttünk vissza és a szett felénél utol is értük a baranyaiakat, de ismét ők reagáltak jobban, így 20–16-nál Szamosi Balázsnak kellett időt kérnie. Ez megtette a hatását, sikerült közelebb férkőzni ellenfelünkhöz, de a végjátékban ők voltak a pontosabbak, így megnyerték az első szettet.

Gyorsan elléptünk a második játszma elején, de 4–4-nél egyenlítettek a vendégek. Ebben a szettben pontosabban és sokkal motiváltabban játszottunk, ennek ellenére továbbra is akadtak hibák a gépezetben, így ez a szett is szorosra sikeredett. A játékrész felére átvette a vezetést a PEAC, de a mieink sem hagyták magukat és folyamatosan tartották a lépést. Aztán kis tanácstalanság lett úrrá a mieinken, a pécsiek így öt pontos előnyre tettek szert. Innen már nem tudtunk sokkal közelebb kerülni hozzájuk, s azzal, hogy behúzták a játszmát a vendégek, biztossá vált, hogy megszerzik első pontjukat a bajnokságban.

Az előző szetthez hasonlóan kezdődött harmadik etap is: vezettek a pécsiek, fordítottunk, majd három ponttal elléptünk, de hagytuk őket felzárkózni. Ekkor mi újultunk meg és 10–6-os vezetésünknél először kértek időt a vendégek. Ez kicsit felrázta őket, de továbbra is megtartottunk két-három egységet az előnyünkből. A hajrára aztán egyenlítettek a vendégek, 18–18-nál azonban átlendültünk a holtponton. A PEAC aztán 21–19-ről óriásit hajrázott: 24–24-nél utolért bennünket, majd be is húzta a harmadik szettet, s ezzel mindhárom pontot elvitte Győrből.

Szamosi Balázs: – Ellenféltől függetlenül nem játszottuk ki magunkból a maximumot. Sok jó nyitás maradt bennünk, nem voltak láthatók a változatos támadások és sok pontot adtunk az ellenfélnek, amik megbosszulták magunkat. Mindegyik szettben ott voltunk a végénél, de rengeteg hibát vétettünk, ami egy ilyen ki-ki meccsnél a győzelembe kerül. Erősebb csapatok ellen úgy érzem, jobban tudunk játszani, míg a közvetlen riválisok ellen egyelőre nem bírjuk el a ránk nehezedő nyomást. A folytatásban olyan technikai erősítésekre lesz szükségünk, hogy a későbbiekben ezeken a pontokon át tudjunk lendülni.

Kövess minket!