Döntött az MRSZ: vége a bajnokságoknak

Magyar Röplabda Szövetség
Az MRSZ ma délután videoértekezleten döntött az idei bajnokság sorsáról. A szövetség hivatalos tájékoztatását alább közöljük:

“A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége 2020. április 09-én – a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendelete és az azóta történt kormányzati intézkedések alapján (kiemelten a 2020. április 09-én bejelentett, határozatlan időre meghosszabbított kijárási korlátozásra) – az alábbi döntéseket hozta:

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége – tekintettel arra, hogy a bajnokságok folytatására meghatározatlan ideig kormányzati intézkedések és sportszakmai indokok alapján nem kerülhet sor – a teljes felnőtt és az U15-U17-U19-U21 korosztályú utánpótlás teremröplabda bajnokságokat befejezetté nyilvánítja és úgy döntött, hogy a bajnokságokban nem osztanak ki helyezéseket.

Az U13-U11-U10 korosztályú utánpótlás bajnokságok alapszakaszait – ahol értelmezhető – lezártnak tekinti, de az U13 országos mini bajnokság döntő eseményeit, valamint az U13 országos mini-kupát, az U11 országos szupermini-kupát és az U10 országos manó-mupát legkésőbb 2020. szeptember hónapjában – a lehetőségek és a koronavírussal összefüggésben hozott vészhelyzet elrendelésének függvényében – a szövetség megrendezi.

Megbízza az MRSZ főtitkárt, hogy az idei bajnoki kiírás alapelveit figyelembe véve, a jövő évi bajnokság versenykiírását az MRSZ iroda segítségével készítse elő. A sportszervezeteket nyilatkoztassa le a bajnokságokra történő nevezési szándékukról, és kezdeményezzen egyeztetést a 2019/2020 szezon lejátszott mérkőzései alapján az adott bajnoki osztályban kiesésre és magasabb bajnoki osztályba feljutásra esélyes sportszervezetekkel. A végleges lebonyolításról a beérkezett nevezések függvényében újabb elnökségi döntés szükséges.

Megbízza az MRSZ főtitkárt, hogy a 2020/2021. évi nemzetközi kupaindulási helyek eldöntését az érintett klubok bevonásával, az idei és a tavalyi bajnoki-, és kupaeredmények figyelembevételével alakítsa ki és terjessze az elnökség elé

Az MRSZ Elnöksége a TAO látvány-csapatsport támogatások felhasználására vonatkozó, a koronavírussal összefüggésben elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel az eddigi rendelkezéseit, melyek elsődleges célja a sportolók-, sportszakemberek egészségének védelme, a munkahelyek megőrzése, továbbra is fenntartja.

Minden, a fentiekben nem érintett korábbi döntés visszavonásig érvényben marad.

Fentiek a kihirdetés időpontjától érvényesek” – áll a szövetség közleményében.

Kövess minket!