Eljátszottuk az előnyünket

Győztes első szettet követően nem sikerült a pontszerzés Zalaegerszegen
SZESE Röplabda hírek
Zalaegerszegi TE RK–SZESE Győr 3–1 (-20, 17, 22, 20)
Zalaegerszeg, Ostoros Károly Sportcsarnok, NB II-es férfimérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Őri, Prukner.

SZESE: Zavadil, Gyuris, Szántósi, Mészáros Á., Bellovicz, Lőrincz. Csere: Bicskó, Kiss D. (liberók), Csank, Pap J., Kiss Á., Gellén, Mihályi. Vezetőedző: Sólymos Péter.

A házigazda kezdte a pontgyártást, amely 1–0-ra, majd 2–1-re is vezetett, de a mieink tartották a lépést, majd a vezetést is átvették. Először csak két-három pontosra növeltük az előnyünket, a szett közepére azonban már öttel vezettünk, így jött is a zalai időkérés. A győri csapatot ez sem fogta meg: habár ideiglenesen visszajött a vendéglátó ötön belülre, a szett végére visszaállt a viszonylag megnyugtató különbség.

A második játszma hasonlóan indult, mint az első, a kezdeti adok-kapok után azonban megrázta magát a Zete és 6–3-ra ellépett. A folytatásban sem változott a játék képe: rendre hibáztunk védekezésben és támadásban, így a különbség egyre csak nőtt. A szett közepén már 15–10-re vezetett a hazai együttes, a hátrányunkon azonban nem sikerült tartósan faragni, sőt, a hajrában még tovább nőtt a differencia. Az első után meglepetésre magabiztosan hozta a második szettet a ZTE.

A harmadik etapra megpróbálta felrázni a Rába-partiakat Sólymos Péter, így a fiúk kissé koncentráltabban kezdtek, tíz pont után azonban megint a házigazda vezetett. Féltávnál sikerült beérni az ellenfelet, így kiéleződött a küzdelem. A kulcsfontosságú játszma hajrájának 20–20-ról vágtak neki a felek, a végjátékot azonban az egerszegiek bírták jobban fejben, ezzel pedig megfordították a meccs állását.

A negyedik szettben a pontszerzés reményében támadtunk, s néhány labdamenet erejéig még vezettünk is, a folytatásban azonban pontosabban játszott a ZTE, így ellépett. Nem igazán tudtuk tartani a lépést, 20–14-es állást követően viszont mint ha megváltozott volna a játék képe: egy négy–nullás sorozattal feljöttünk az ellenfélre. A hazai időkérés ellenére újabb pontot szereztünk, ám az egyenlítés elmaradt, így végül a zalaegerszegiek örülhettek.

Sólymos Péter: – Gyakorlatilag az első szettel lehetek elégedett, mert ott játszottuk azt, amit valóban tudunk. A második játszma elején valami megszakadt és onnantól csak kerestük a formánkat. Próbáltam cserélni és forgatni a csapatot, de sajnos nem találtuk meg a ZTE játékának ellenszerét. Míg az első szettben viszonylag stabil volt a támadójátékunk és jók voltak a fogadásaink, addig a másodiktól nem voltunk elég hatékonyak. Bízom benne, hogy jövő héten a visszavágón fordítva alakul majd az eredmény.

Kövess minket!