Elmaradt a pontszerzés

Nem sikerült megszerezni idei első győzelmünket
SZESE Röplabda hírek
Szombathelyi ESE–SZESE Győr 3–0 (7, 20, 13)
Szombathely, NB II-es női mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Mezőffy, Nagy L.

SZESE: Léhner-Vargán, Hirni, Orbán A., Szalai F., Gintli, Kirchknopf. Csere: Juhász V. (liberó), Basa, Majczán, Butsy. Vezetőedző: Oroszi László.

Két hónap elteltével játszott újra mérkőzést női csapatunk, ahol az első pontot nem mi szereztük. A házigazda pontosabban, míg mi kissé megilletődötten kezdtünk, így 6–1-nél már Oroszi Lászlónak kellett időt kérnie. Ez sem segített a mieinken: jó támadásbefejezéseiknek köszönhetően gyorsan növelték előnyüket a vasiak, akik végül magabiztosan húzták be az első szettet.

A második játékrész már jóval jobban festett, habár itt is a hazaiak szereztek vezetést és léptek el négy ponttal. Gyorsan újra lőtávolon belül kerültünk, tartottuk a lépést a szombathelyi csapattal, sőt, 10–10-nél beértük őket. A szett felénél kezdett újabb rohamba a hazai alakulat, de öt pontnál távolabb nem hagytuk őket elhúzni. Közelebb férkőznünk a hajrában már nem sikerült, így a második etap is a Szombathelyé lett.

Egy pont ide, egy pont oda: így indult a harmadik felvonás, aztán hirtelen ismét 6–2-t mutatott az eredményjelző. Mínusz hatról kezdtük meg a felzárkózást, a szett közepére azonban újra nőni kezdett a differencia. A végjátéknak tizenegy pontos hazai vezetésről vágtak neki a csapatok, de megszorongatni nem sikerült a vasiakat, akik meggyőző játékkal tartották otthon a három pontot.

Oroszi László: – Minden kezdet nehéz. Voltak biztató jelek, de még nagyon sok munka vár ránk. Idővel el kell jutnunk arra a szintre, hogy játsszuk a saját játékunkat és az ellenfélnek kelljen alkalmazkodnia hozzánk.

Kövess minket!