Esélyesként várjuk a folytatást

Szombaton Zalaegerszegre, kedden Szombathelyre látogat férficsapatunk
SZESE Röplabda hírek
Január elején vette át az NB II-es férficsapat vezetését Sólymos Péter, aki korábban két évadon keresztül már irányította csapatunkat az NB I-ben. A férfiak közel két és fél hónap elteltével – november 22-e óta – holnap először játszanak újra tétmérkőzést a bajnokságban.

„Nyilván ez a nagy pihenő nem tett jót senkinek sem. A csapat nem tudott sokat edzeni az elmúlt időszakban, volt egy kényszerű edzőváltásunk is, így nem várjuk könnyű helyzetből a folytatást. A vidéki játékosaink ráadásul jelenleg nincsenek itt az egyetemen, rájuk ezért nem számíthatunk a következő mérkőzéseken. Aminek örülök, hogy a meggyengült együttes összerázódott és egy-két tehetséges U19-es játékosunkkal sikerült megerősítenünk a keretet” – mondta a vezetőedzőnk, aki bizakodva várja a tavaszi rajtot.

„Négy hét távlatából úgy látom, hogy vannak pozitív jelek, főleg ahhoz képest, ahonnan indultunk. Nem az esélytelenek nyugalmával lépünk pályára szombaton a ZTE, kedden pedig a Szombathely otthonában és ki merem jelenteni, hogy mindkét mérkőzésen esélyesek vagyunk a győzelemre. Ehhez elsősorban fejben kell összeszednünk magunkat.”

Sólymos Péter várakozásairól is beszélt a zalaegerszegi találkozó kapcsán.

„Csapatkapitányunk, Szántósi Bence fogalmazott úgy, hogy szerinte vagy sima győzelem lesz, vagy nagyon meg fogunk szenvedni és valaki nyer három-kettőre. Bízom benne, hogy meg tudjuk verni a Zalaegerszeget, annak ellenére, hogy egy volt játékosunkkal, Szabó Gáborral erősítettek. A fiataljaink, akiket beépítettünk a felnőtt keretbe, gyakorlatilag augusztus óta folyamatosan edzésben vannak. Ha fejben el tudják viselni a terhelést, akkor nem lesz probléma” – nyilatkozta Sólymos Péter, aki hozzátette: tavasszal az a cél, hogy minden mérkőzésből a lehető legjobb eredményt hozzák ki a fiúk, s tisztességesen helytálljanak a bajnokságban.

Kövess minket!