Fehér Tibor távozik, új szakmai igazgatóval folytatjuk

Két szezont követően távozik Fehér Tibor, egyesületünk szakmai igazgatója. Az 53 éves edző sikeresen szerepelt csapatunkkal, hiszen újoncként benntartotta a férfi együttest az NB I-ben, ám május 31-én lejáró szerződését nem újítja meg. Helyét a felvidéki születésű szakember, Németh Edmund veszi át.

„Köszönöm a klubnak a lehetőséget, hogy másfél évig irányíthattam a szakmai munkát és a felnőtt férficsapatot. Ez idő alatt megjártuk a mennyet és a poklot is, de úgy érzem, sikeres munkát végeztünk a kollégákkal, hiszen az NB I-es idényben kiharcoltuk a bennmaradást, a következő NB II-es idényben pedig harmadik helyen zártunk. Sikerült egy jó közösséget, csapatot kovácsolni és sokat fejlődtek a játékosok” – kezdte Fehér Tibor.

„Nem győri lakosként, Veszprém mellől jártam az egyesület edzéseire, ami nem csak a felnőtt férfiakét jelentette. Igyekeztem minél többet segíteni a kollégáknak fiú és lány vonalon is, amit élveztem és szerettem, s nagyon jól együtt tudtunk működni, de ugyanakkor óriási energiát vett ki belőlem a rengeteg utazás és a rendszeres éjszakai hazaérkezés. Emiatt úgy kellett döntenem, hogy fájó szívvel, de a továbbiakban nem tudom vállalni ezt a terhet és Veszprémben folytatom tovább a munkát” – búcsúzott a szakmai igazgató, s hozzátette: mindenkinek köszöni a támogatást és a pozitív hozzáállást, amit felé, a játékosok és a klub felé tanúsítottak.

„Szép másfél év volt, szerettem itt dolgozni és mindig szeretettel fogok gondolni erre az időszakra. A jó kapcsolat természetesen megmarad és bárhova kerülök, szeretnék továbbra is együttműködni a győriekkel és elősegíteni a mindenki számára hasznos közös munkát” – nyilatkozta.

A következő szezontól egy másik rutinos szakember, Németh Edmund veszi át a stafétát. A 63 éves szakember korábban több csapatban is játszott a szlovák élvonalban, s szép sikereket ért el edzőként is.

„Tizenhat évesen kezdtem a röplabdát, mikor Komáromban gimnazista lettem, majd az egyetemi éveim alatt az Inter Bratislavában játszottam Pozsonyban. Katonaéveim alatt a honvéd csapat Dukla Trencsén röplabdása voltam, majd Dunaszerdahelyen is játszottam, ahonnan 1986-ban tértem vissza Komáromba, ahol aztán játékosedző, majd később vezetőedző lettem. Innen 2015-ben jöttem Magyarországra, ahol előbb egy évig a Sümeget vezettem az NB I-ben, majd két és fél évig a székesfehérvári MÁV Előre edzője voltam” – mesélte a szakember.

„Játékosként szlovák bajnoknak és főiskolás válogatottnak mondhatom magam, míg edzőként a legnagyobb sikerem, hogy a komáromi együttessel a legalsó szlovák bajnoki osztályból feljutottunk a legmagasabb ligába. Itt később ezüstérmet szereztünk és Szlovák Kupa-győzelmet is ünnepelhettünk. Magyarországon a Sümeggel a legjobb nyolcban végeztünk, míg Fehérváron nyolcadik és hatodik helyet szereztünk, utóbbival kiharcolva az Extraligás szereplést” – mondta Németh Edmund, aki a közel másfél év kihagyás után csapatunknál tér vissza a pálya mellé.

„Tavasszal keresett meg a klubvezetés és Fehér Tibor, hogy szeretnék, ha én venném át távozó kollégámtól a klub szakmai irányítását. Tetszett a koncepció, amit felvázoltak, így szóban már megállapodtunk, míg a formális papírmunkát a héten végezzük el. A célokat is ekkor fogalmazzuk meg, de szeretném segíteni a győri röplabdát. Korábban is jó volt a kapcsolat a komáromi és a győri csapat között, s többször játszottunk egymás ellen felkészülési mérkőzéseken és tornákon, így nem ismeretlen számomra az egyesület” – nyilatkozta az új szakmai igazgató.

Fehér Tibornak köszönjük az elmúlt két szezonban nyújtott áldozatos munkáját és további sok sikert kívánunk edzői pályafutása folytatásához!

Németh Edmundot üdvözöljük egyesületünk szakmai vezetésében és sok sikert kívánunk neki férficsapatunk vezetőedzőjeként!

HAJRÁ SZESE, HAJRÁ GYŐR!

Kövess minket!