Felemás eredmények a főpróbán

Az 58. Rába-kupát rendeztük
Vasárnap 58. alkalommal rendeztük meg a Rába-kupát Győrben, az egyetemi csarnokban és edzőcsarnokban, ahol a férfi és női tornán összesen tizenhat együttes képviseltette magát. A nőknél izgalmas döntő mérkőzésen, a tavalyi szezon végén az Extraligától búcsúzó Haladás VSE legyőzte a Rába-kupán címvédőként induló Veszprémi ESC-t, míg a férfiaknál a Dunaújváros ért a csúcsra.

A férfiak mezőnyében ötödik helyen záró csapatunk még nem állt össze teljesen, amiről Németh Ödön vezetőedző beszélt.

„Eddig főleg erőnléti edzéseket tartottunk és heti két tréningen tudtunk gyakorolni, ráadásul többen karanténban is voltak. Voltak olyan játékosok akik először játszottak és idén első alkalommal léptünk pályára mérkőzésen, ami azért érződött. Képzett, jó csapatok ellen játszottunk akik magassági fölényben voltak, de voltak szép momentumok is – kezdte a szakvezető. Ez a torna megmutatta, hogy miben kell még javulnunk. Az elsődleges cél idén több fiatal saját nevelésű játékos beépítése a felnőtt csapatba, hogy tapasztalatot szerezzenek. Nagy erősségünk lehet, ha tudunk egymásért küzdeni és a pályán mindenki pozitívan áll a társakhoz, buzdítja és támogatja a másikat. A bajnoki rajtig még van három hetünk, addig a nyitásfogadáson és a sáncon kell elsődlegesen javítanunk, de a mezőnymunkára és a pontos bejátszásokra is figyelnünk kell, bár ez utóbbi főleg fejben dől el. A Rába-kupán látszott, hogy egy-egy szettben meg tudtuk fogni az ellenfeleket. Remélem, hogy a bajnokságban is szoros meccseket tudunk játszani és felvesszük velük a versenyt” – mondta Németh Ödön.

Az elmúlt évhez képest a női csapatnál is történtek változások a keretben: a korábban bejelentett két kulcsember – Tóth Laura (Veszprémi ESC) és Sinai Tímea (visszavonult) – mellett egy harmadik, Lakatos Regina (SzoESE) is távozott az együttestől. A csapatba érkező utánpótlás játékosok mellett Fillinger Dalma (Budakeszi), Hoch Flóra (Kaposvár) és Ferencz Nikolett (Haladás VSE) csatlakozik majd keretünkhöz, amely kis szerencsével előrébb is végezhetett volna a tornán.

„Nehéz célokat kitűzni a csapat elé, hiszen folyamatosan változnak a körülmények és a távozó kulcsemberek helyére nem tudunk hasonló kaliberű játékosokat beilleszteni. Az új játékosokkal még sokat kell dolgozni, hogy sikerüljön őket ebbe a játékszerkezetbe beilleszteni, ráadásul a védekezésünkön meglátszott a nyári alapozás hiánya. Sok vidéki egyetemistánk van, akik most kezdenek el visszatérni az egyetemre, így nálunk csúszik a felkészülés és valószínű, hogy még a rajtra is <> leszünk” – kezdte női csapatunk vezetőedzője, Szamosi Balázs, aki abban bízik, hogy további játékosok is csatlakoznak a kerethez.

A lányoknál idén két csapattal szerepeltünk a tornán és meglepetésre a fiatalabbak a dobogón végeztek.

„Nagy öröm számunkra, hogy az U19-es lányaink jó második szettet produkáltak például a nagyon erős Veszprém ellen és harmadikak lettek. Ez a korosztály állandó körülmények között stabil létszámmal dolgozik már három éve. Egységesek, egy irányba mennek és szakmailag is fontos, hogy ez idő alatt nem lettek szétszedve. Idén célunk, hogy ebből a csapatból legalább két-három játékost beépítsünk a felnőttek közé akik idővel húzóemberek lehetnek” – folytatta a tréner aki hozzátette: jobb a szezon eleji pofon, mert az időben felrázza a csapatot.

„Idén újra vissza kell lépni egyet és az alapok szilárdítása lesz a legfontosabb feladat. Szeretném, ha technikában fejlődnénk, hatékonyabbá válna a védekezésünk és erős, pontos nyitásokat tudnánk bemutatni” – fogalmazott Szamosi Balázs.

A torna végeredménye, férfiak: 1. Dunaújváros, 2. TFSE, 3. Dallas (Győr), 4. Szombathelyi ESE, 5. SZESE Győr, 6. Honvéd Arrabona SE, 7. TFSE U21, 8. Győri RC. Nők: 1. Haladás VSE, 2. Veszprémi ESC, 3. SZESE Győr U19, 4. Győri RC, 5. SZESE Győr, 6. Honvéd Arrabona SE.

Kövess minket!