Feltámadás után vereség

Hiába egyenlítettünk két szettes hátrányból, végül Győrben is a ZTE nyert
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–Zalaegerszegi TE 2–3 (-21, -23, 19, 22, -6)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es férfimérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Hóbor, Gregor.

SZESE: Gyuris, Dávid M., Mészáros Á., Bellovicz, Szántósi, Csank. Csere: Bicskó, Kiss D. (liberók), Lőrincz, Zavadil, Kiss Á. Vezetőedző: Sólymos Péter.

Az egerszegieké volt az első pont, akik végig magabiztosan játszottak az első szettben. A játszma közepéig fej-fej mellett haladtak a fiúk a vendégekkel, de nyitásfogadásban és védekezésben nagyon tompák voltunk, így ellépett a ZTE. Öt pontos hátrányból kezdtük meg a felzárkózást, de a vendégek nem engedtek minket sokkal közelebb és végül behúzták az első szettet.

A folytatásban sem változott a játék képe, végig kiegyenlített volt ugyanis a második játékrész is. Hol egyik, hol másik csapat vezetett, de egyik sem tudott nagyobb előnyt kialakítani. A hajrának 21–21-ről vágtak neki a felek, ám a zalaegerszegiek előbb ébredtek és bebiztosították pontszerzésüket.

A harmadik szettben mindent megtettek a fiúk, hogy ne nullázzon le minket hazai pályán az ellenfél. Változott a játék képe, pontosabbak lettünk támadásban és védekezésben is, aminek meglett az eredménye. Szinte végig vezettünk, s a szett hajrájára kialakított hat pontos előnyünket meg is őriztük.

A negyedik felvonás is az előzőhöz hasonlóan alakult. A ZTE néhány pont erejéig vezetett, aztán 3–3 után átvettük a vezetést és az itt kialakított négy-öt pontos előnyt szinte végig tartani tudtuk riválisunkkal szemben. A hajrában két szettlabdát hárítva közelebb tudott jönni hozzánk az Egerszeg, de végül sikerült egyenlítenünk.

Az már biztos volt, hogy egyik csapat sem távozik pont nélkül és így a ZTE nyeri az alapszakaszt, azonban az egy héttel ezelőtti fiaskóért szerettünk volna visszavágni. Ennek ellenére a vendégek kezdték jobban a záróetapot, ugyanis 6–2-re elléptek. Jött is az időkérés, de ez sem segített a mieinken: 13–6-nál már héttel ment a Zete és közel került a győzelemhez, amit egy ásszal végül meg is szerzett.

Sólymos Péter: – Kicsit csalódott vagyok, mert ennél sokkal többet vártam a fiúktól. Kedden a Szombathely ellen is döcögősen kezdtünk, de utána gyakorlatilag nem adtunk esélyt az ellenfélnek. Ezek után azt gondolom, hogy hazai pályán sokkal jobban kellett volna játszanunk. Ehhez képest kettő-nullról egyenlítettünk, az utolsó szettben pedig mint ha csak a mezeket küldtük volna fel a pályára. Ennyi hibával és értékelhetetlen támadással nem lehet mérkőzést nyerni az NB II-ben.

Kövess minket!