Gyenge kezdés után vereség

Csak momentumaink voltak Zalaegerszegen
SZESE Röplabda hírek
Zalaegerszegi TE RK–SZESE Győr 3–0 (18, 16, 17)
Zalaegerszeg, Ostoros Károly Sportcsarnok, NB II-es férfimérkőzés, rájátszás, zárt kapuk mögött. V.: Nagy L. Z., Barabás B.

SZESE: Mihályi, Szántósi, Gyuris, Kiss Á., Mészáros Á., Csank. Csere: Kiss D. (liberó), Bicskó, Zavadil, Pap J. Vezetőedző: Sólymos Péter.

Gyengén kezdtünk Zalaegerszegen, ahol négy hazai pont után jutottunk szóhoz. Nem változott a játék képe a folytatásban, így 8–2-es hazai vezetésnél Sólymos Péter kért először időt. Továbbra sem állt meg a mélyrepülés, aztán 10–3 után jobban ültek a támadásaink és a nyitások is feljavultak, így egészen 15–12-ig zárkóztunk. Innen a hajráig sikerült tartanunk a három pontos különbséget, 18–15-ös állást követően azonban újra ellépett a házigazda és behúzta az első szettet.

A második játszma is zalai ponttal kezdődött, innen azonban 4–1-re fordítottunk, de sokáig nem örülhettünk, 5–5-nél ugyanis beértek minket. A folytatásban állandósulni látszott egy-két pontos vezetésünk, a játékrész közepére azonban ismét egalizált a házigazda, amely 14–13-nál a vezetést is visszavette. Ebben a periódusban ismét többször hibáztak a mieink, így a Zalaegerszeg egy 6–0-s sorozattal jóformán el is döntötte a szettet. Az olló egyre csak nyílt a csapatok között és nem találtuk a hatékony zalai támadások ellenszerét, így végül kilenc ponttal buktuk el a felvonást.

A harmadik etapban 3–0-lal indítottunk, majd közelebb férkőzött az Egerszeg, 7–2-nél azonban már öt volt közte. A folytatásban zárkózott a ZTE, majd 9–8-nál a vezetést is átvette. Állandósulni látszott a házigazda négy pontos vezetése, a szett közepére azonban még tovább nőtt a differencia. A hajrának 20–13-ról vághattak neki a csapatok, a mieink itt kicsit közelebb férkőztek a zetéhez, megszorongatnunk azonban már nem sikerült az alapszakasz győztest.

Összességében elmondható, hogy egy-egy szép megmozdulás és labdamenet ellenére nem tudtunk tartósan jó játékot produkálni, ami a győzelemhez kellett volna, így megérdemelten győzött le minket – idén harmadszor – a Zalaegerszeg.

Sólymos Péter: – Az első szettben nagyon bealudtunk, később pedig már nem tudtunk visszajönni a meccsbe. A második és a harmadik játszmában egy ideig sikerült tartanunk magunkat, aztán egy-egy állásban beragadtunk és innentől elment a mérkőzés. Szombaton Gödöllőn bízunk a jobb folytatásban.

Kövess minket!