Győzelem heroikus küzdelemben

Öt szettes mérkőzéssel zártuk a bajnokságot
SZESE Győr–TFSE 3–2 (22, 17, -8, -20, 11)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es férfimérkőzés, rájátszás, zárt kapuk mögött. V.: Sík, Szarka J.

SZESE: Mihályi, Sólymos, Gyuris, Szántósi, Lőrincz, Kiss Á. Csere: Kiss D. (liberó), Zavadil, Mészáros Á., Csank. Megbízott edző: Szamosi Balázs.

Hazai pályán, a TFSE ellen játszottuk utolsó mérkőzésünket a rájátszásban. A biztos második fővárosiak tét nélkül léphettek pályára az egyetemi edzőcsarnokban, míg a mieinknek egy szerzett pont kellett ahhoz, hogy beelőzzék a Szombathelyt és ne sereghajtóként zárják a szezont.

A találkozó kezdetén látszott a könnyedség a vendégeken, akik gyorsan elléptek, így 10–2-nél már időt is kért Szamosi Balázs. Ez láthatóan megtörte a TF lendületét: kihasználtuk sorozatos rontásaikat és egészen 11–8-ig felzárkóztunk. A végjátékig tartani tudta előnyét a fővárosi gárda, 18–14 után azonban ráléptek a gázra a győriek és nem csak fordítottak, de meg is nyerték az első szettet.

A második játszmában villámrajtot vettek a fiúk, ugyanis 5–0-val kezdtünk. A folytatásban közeledni tudtak a fővárosi egyetemisták, azonban a három-négy pontos különbséget így is tartottuk, sőt, a játékrész közepére növelni is tudtuk (17–10). A második felvonás hajrájának nyolc pontos fórról vágtunk neki, s ha kissé faragott is hátrányából a budapesti csapat, a végére visszaállt a megnyugtató különbség.

A harmadik szett kezdete az előzőhöz képest pont fordítva alakult: ezúttal a TFSE kezdett egy öt pontos szériával. A találkozó ezen szakaszában rengeteget hibáztunk fogadásban és nehezen építettük fel a támadásokat, így egészen a szett közepéig tartotta előnyét a fővárosi együttes, majd ellépett. Tíz is volt közte 16–6-nál, de ahelyett, hogy csökkent volna, tovább nőtt a differencia: 22–7-nél már tizenöt volt közte, s magabiztosan húzta be végül a játszmát a TF.

A negyedik etapban látszott, hogy a mieink szeretnék mielőbb lezárni a találkozó sorsát, de 4–2 után egalizáltak a vendégek. Mi vezettünk a folytatásban is, 7–-7, majd 8–8 után azonban fordítottak a fővárosiak. Már három ponttal is vezettek (12–10), mikor elkezdtük a pontgyártást, s habár egy időre sikerült közelebb férkőznünk ellenfelünkhöz, 18–14-es vendégelőnynél mégis Szamosi Balázsnak kellett újból időt kérnie. A sokáig szoros szett hajrájában sem csökkent a differencia, a hibák végül azonban a TF javára billentették a mérleget, így az ötödik felvonásra maradt a döntés.

Rossz nyitás után fordítottunk, előnyünket pedig növelni is sikerült a folytatásban. Hiába próbálkozott a TFSE, nem igazán tudott három pontnál közelebb kerülni. A térfélcserét követően aztán összejött a vendégeknek az egyenlítés: 9–9-nél utolértek bennünket, sőt a vezetést is átvették. Az utolsó labdameneteket mi bírtuk jobban fejben, így végül szoros, hősies küzdelmet követően mi örülhettünk.
Rájátszásbeli második győzelmünkkel biztossá vált, hogy a SzoESE gárdáját megelőzzük a tabellán és az alsó ház negyedik helyén zárunk a bajnokságban.

Szamosi Balázs: – Kőkemény start után kisebb hátrányba kerültünk, amiből pontos nyitásokkal sikerült visszajönnünk a végjátékra. Az első két szett nagy odafigyelést igényelt, rendkívül magas hőfokú volt, ebben el is fáradtunk. A harmadik játszmára nem csak a mi teljesítményünk romlott, az ellenfél is javult és két szett kellett, hogy ebből a gödörből kijöjjünk. Gratulálok a fiúknak a győztes szezonzáróhoz.

Kövess minket!