Győzelem hullámzó játékkal

Három szoros szettben fektettük két vállra a Kaposvárt
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–FINO Kaposvár U21 3–0 (21, 19, 21)
Győr, NB II-es férfimérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Sík, Takács Á.

SZESE: Gyuris, Földes, Mészáros Á., Falvay, Szántósi, Németh Zs. Csere: Bicskó, Lengyel (liberók), Csank, Gellén, Pap J. Vezetőedző: Németh Ödön.

Győri ponttal kezdődött a találkozó, de mindkét oldalon akadtak hibák, így fej-fej mellett haladtak a csapatok, de inkább a vendégeknél volt az előny. Hol egyik, hol másik csapat vezetett, 10–10-nél azonban mi egyenlítettünk két pontos hátrányból. Ekkor ismét a Kaposvár lépett el immár négy ponttal, de egyenlítettünk, Németh Zsolt ász értékű nyitásával pedig 18–17-nél már a vezetést is átvettük. Innen már nem hagytuk egyenlíteni a vendégeket, s 25–21-re behúztuk az első szettet.

Hatalmas hazai blokkal kezdődött a második játszma, Földes két ász értékű nyitásával pedig már 4–0-ra vezettünk, ám innen hagytuk egyenlíteni, majd fordítani a Kaposvárt. Továbbra is szoros volt a küzdelem, egyik fél sem tudott igazán megnyugtató előnyt kialakítani. Három pontos kaposvári előny után fordítottunk, 17–17-nél azonban ismét ők egyenlítettek, majd vették át a vezetést. Vendég időkérés után mi szereztünk pontot, s a somogyiak többször is hibáztak, így már két szett volt az előnyünk.

Szántósi szerezte a harmadik játékrész első pontját, gyorsan átvette a vezetést a Kaposvár. Habár 4–4-nél egyenlítettünk, néggyel ellépett a vendéggárda, de 10–10-nél ismét ott voltunk a nyakukon. Itt kicsit megráztuk magunkat, látványos támadások végén szereztünk fontos pontokat, 19–15-nél pedig újból négy ponttal vezettünk. A három-négy pontos különbséget tartani tudtuk, így nay csatában, de megnyertük a mérkőzést.

Németh Ödön: – Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, hiszen jó csapat ellen szereztünk három pontot. Ami miatt egy kis hiányérzetem van, hogy olyan volt ez a meccs, mint egy hullámvasút, ami egyértelműen a koncentráció hiányának tudható be. Még mindig fejlődnünk kell a kommunikációban és a saját játékunkkal foglalkozni a pályán. Természetesen voltak szép momentumaink, amikor jók voltak a nyitásfogadásaink, szép akciókat tudtunk vezetni. Igyekszünk javítani a felmerülő hibákat.

Kövess minket!