Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

A lányok 3–0-ra verték hazai pályán a SzoESE csapatát
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–SzoESE 3–0 (21, 23, 23)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, 80 néző, NB II-es női mérkőzés. V.: Őri, Veress.

SZESE: Szalai F., Kokas, Cornette, Gintli, Butsy, Pálmay. Csere: Porga (liberó), Édel, Hirni, Gergely. Megbízott edző: Tóth Gergely.

A mieink kezdték jobban az alapszakasz utolsó mérkőzését és gyorsan elléptek négy ponttal (7–3). A játék képe a folytatásban sem változott, hat-hét pont körül állandósult a különbség a csapatok között. Habár az első szett végére közelebb zárkózott a SzoESE, végül mi húztuk be a játszmát.

A folytatásban is mi vezettünk: elléptünk három ponttal, majd egyenlített a Szombathely. Innen kiegyenlítődött a játék, s habár egy-két ponttal vezettünk, egy pont erejéig fordítani tudtak a vendégek (7–8). Innentől állandósult a két-három pontos fórunk a játszma közepéig, majd fokozatosan elléptünk. A hajrára ismét visszajött két pontra a SzoESE, de fordítania már nem sikerült.

A harmadik szettben a vasiak kezdtek három-nullával, de hat pontnál utolértük őket. Innen fej fej mellett haladt a két csapat, 12–11-nél pedig először vettük át a vezetést, ám a játszma továbbra is szoros maradt. A végjátéknak rendkívül kiélezett helyzetből vágtunk neki: 22–22-nél utolért minket a SzoESE, majd fordítani is tudott, az utolsó szó azonban a miénk volt, így győzelemmel zártuk az alapszakaszt.

Tóth Gergely: – Örülünk, hogy az utolsó meccsünket sikerült három-nullára megnyernünk. Az eredmény ellenére igencsak szoros meccset játszottunk. Bár sikerült majdnem végig vezetnünk, a végjátékban még mindig nem tudunk kellően koncentrálni. Reméljük, hogy ez egy jó sorozat kezdete.

Kövess minket!