Magyar Kupa: Harcos mérkőzésen elmaradt a bravúr

Tartottuk a lépést az Extraligás Debrecennel, de nem jutottunk a nyolc közé
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–DEAC 0–3 (10, 18, 20)
Győr, Egyetemi edzőcsarnok, férfi Magyar Kupa nyolcaddöntő-mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Adler, Ujházi.

SZESE: Földes, Falvay, Szántósi, Pap J., Csank, Németh Zs. Csere: Bicskó, Lengyel (liberók), Mészáros Á., Gellén, Dávid M., Kiss D., Misky. Vezetőedző: Németh Ödön.

Selejtező nélkül, a főtáblán kezdhettük meg a szereplést a Magyar Kupában, ahol a tavalyi kiíráshoz hasonlóan idén is az Extraligás DEAC-cal találkoztunk.

Megilletődötten kezdtük a találkozót, túlságosan tiszteltük az ellenfelet, akik ezt kihasználva viszonylag könnyedén behúzták az első szettet.

A másodikban már sokkal jobban nézett ki a játék képe, a játszma második felére felvettük a magasabb osztályú ellenfél ritmusát és egyenrangú partnerei voltunk a debreceni csapatnak. Ekkor már egyre jobban működött a csapatjáték, ami a harmadik szettben még jobban meglátszott.

A záróetapban a játszma végéig nálunk volt az előny: 18–15-nél három ponttal is vezettünk, ám megijedtünk az előttünk adódó lehetőségtől. Jól működött a sáncunk, veszélyes nyitásaink és jó fogadásaink voltak, ám 20–19-nél jött a rövidzárlat, így az adódó lehetőséggel, hogy szettet raboljunk egy élvonalbeli csapat ellen, végül nem tudtunk élni.

Németh Ödön: – Az első szettől eltekintve jól játszottunk, és látszott a második, valamint a harmadik játékrészben a javulás, ám a kommunikáció még mindig hiányzik. A területek védésénél még nem mindig tartják be az utasításokat a fiúk, de látszik, hogy fejlődünk, hiszen egy Extraligás csapat ellen tudtunk így játszani és pariban lenni. Ez jó előjel és ebből lehet meríteni a folytatásra, de fejben erősödnünk kell és tudnunk kell végig összpontosítani egy mérkőzésen.

Kövess minket!