Három pont Szombathelyről

Megszereztük első győzelmünket a rájátszásban
SZESE Röplabda hírek
Szombathelyi ESE–SZESE Győr 1–3 (21, -23, -14, -22)
Szombathely, ELTE Savaria Egyetemi Központ, NB II-es férfimérkőzés, rájátszás, zárt kapuk mögött. V.: Őri, Veress.

SZESE: Szántósi, Kiss Á., Gyuris, Lőrincz, Sólymos, Csank. Csere: Bicskó, Kiss D. (liberók), Csank, Pap J., Mészáros Á., Zavadil. Megbízott edző: Szamosi Balázs.

A házigazda Szombathely kezdett jobban, de pár pont után átvettük a vezetést. A folytatásban fej fej mellett haladtak a csapatok, ám többnyire a mieinknél volt az előny, akik a szett közepéig őrizték előnyüket. Itt 16–16-nál utolért minket a hazai együttes, ám fordítania nem sikerült, a játszma hajrájának azonban így is döntetlenről (19–19) vághattunk neki. Ekkor élesebb volt a SzoESE és pontosabb volt a támadások befejezésénél, így a hazai csapaté lett az első felvonás.

A második játékrészben ott folytatták a felek, ahol az elsőben abbahagyták: nyitásban és fogadásban is követtünk el hibákat, így sokáig pariban volt a két együttes, aztán a szett közepére elléptek a mieink. A végjátékban már öt pont is volt az előnyünk, innen hagytuk felzárkózni egészen 24–23-ig a Szombathelyt, ám végül sikerült egyenlítenünk.

A harmadik szettben is főleg a mieink domináltak, s habár a vasiak egy ideik lépést tartottak velünk, a játszma felénél négy ponttal (16–11) léptünk el. A hazaiak nagyon beragadtak ebbe az állásba, ugyanis kilenc egység is volt az előnyünk, mire újra pontot szereztek. Sokat nem tudtak faragni a hátrányukon, mert nem tudtak mit kezdeni a jó nyitásainkkal és a pontos támadásbefejezéseinkkel, így magabiztosan, tizenegy ponttal nyertük a harmadik játékrészt, s megfordítottuk a meccset.

A negyedik etapban szerettük volna bebiztosítani győzelmünket, ennek megfelelően egy 4–0-s sorozattal kezdtünk. Jött is a hazai időkérés, de a játék képe nem változott: a mieink pontosan, jól játszottak, a szombathelyiek pedig rendre belehibáztak a meccsbe, így 8–2-nél szereztek csak újabb pontot. Már nyolc pont is volt az előnyünk, mikor két rossz megoldást követően időt kért Szamosi Balázs. Extázisban játszottak a mieink, s a végjátékig tartották a hat-hét pontos különbséget, egy huszáros rohammal azonban még izgalmassá tette a végét a SzoESE (20–23). A fordítás szerencsére már nem jött össze a házigazdának, így három ponttal távoztunk a vasi megyeszékhelyről.

Szamosi Balázs: – Meg akartuk mutatni magunknak, hogy képesek vagyunk pontról pontra haladva kiharcolni egy győzelmet. Az első szett végjátéka nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de a többiben sikerült az ellenfél hiányosságait kihasználni. Amivel kimondottan elégedett vagyok, az a feladójátékunk, emellett egyre nagyobb szerepet kapnak a fiatalok is, akik rendre élnek a lehetőséggel. A centerjátékunkban Gyuris Attila kiemelkedőt nyújtott, míg fiatal tehetségünknek, Kiss Ádámnak még nyitásban erősödnie kell.

Kövess minket!