Idegenbeli vereség hiányzókkal

Csak a harmadik szettben sikerült megszorongatnunk a dágiakat
SZESE Röplabda hírek
Dág KSE U21–SZESE Győr 3–0 (13, 13, 23)
Dág, Oszuska Miklós Sportcsarnok, NB II-es férfimérkőzés, 100 néző. V.: Szél M., Oláh B.

SZESE: Mihályi, Lőrincz, Pap J., Szalay Zs., Mészáros Á., Kiss Á. Csere: Kiss D. (liberó), Zavadil. Megbízott edző: Szamosi Balázs.

Nagyszerű hangulatban, mondhatni telt ház előtt kezdődött a mérkőzés Dágon, ahol a házigazda kezdett jobban: gyorsan ellépett rendkívül tartalékos csapatunk ellen és három pontos előnyét a szett közepére ötre növelte. A mieink próbálták tartani magukat, azonban a fogadásokba rendre hiba csúszott. A fiúk 12–6-nál rázták meg magukat, a házigazda azonban extázisban játszott, így nem tartott sokáig a lendület: 18–8-nál már tíz volt közte. A szett végére Pap József ász értékű nyitásaival zárkóztunk, de így is nagy lett a különbség.

A fordulást követően felváltva estek a pontok, majd ismét a dági csapatnak sikerült meglépnie. Habár egyszer-egyszer sikerült elkapnunk a fonalat, támadásban és védekezésben is akadtak gondjaink, a különbség így nem igazán csökkent (7–12). A szett második felére sem változott a játék képe: a tíz pontos különbség határán táncoltunk végig, ami meg is lett a hajrára.

A harmadik felvonást gyors 3–0-val kezdte a Komárom-Esztergom megyei együttes, de akadt rá győri válasz, így aztán összejött az egyenlítés. Nem sokáig sikerült tartani az eredményt, 4–4 után megint a Dág percei következtek. Kiss Ádám okos ejtésével 8–8-nál ismét egalizáltunk, fordítanunk azonban nem sikerült. Egyedül ebben a szettben tudtuk tartani a lépést riválisunkkal: a játékrész felére még mindig csak 14–11-re vezettek a hazaiak. Sokáig ezt a differenciát cipeltük magunkkal, a végére felzárkóztunk, egyenlítenünk azonban már nem sikerült.

Szamosi Balázs: – „Vékony” csapattal érkeztünk és volt néhány kényszermegoldás, amit kipróbáltunk. Sajnos a játék képe rengeteg hibát mutatott, amit ebből a felállásból egyelőre nem tudtunk kiszedni. A két csapat közti alapvető különbség a nyitások és a támadások erejében mutatkozott meg. Tulajdonképpen nem tudtuk megfelelően kezelni a dágiak erős támadásait, ennek köszönhetően a mi előkészítéseink közepesen gyenge minőségűek lettek. Erőlködve tudtunk csak pontokat szerezni, így folyamatosan futottunk az eredmény után. Az utolsó szettre tudtunk erősíteni a nyitásainkon, így egy szorosabb játszma alakult ki.

Kövess minket!