Kevésen múlt a pontszerzés

Egy meccs végi rövidzárlat miatt csak szettet tudtunk rabolni
kevesen-mult-a-pontszerzes
RÖAK Kaposvár U21–SZESE Győr 3–1 (18, 7, -22, 20)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, NB II-es női mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Őri, Prukner.

SZESE: Orbán, Léhner-Vargán, Basa, Juhász V., Hirni, Gintli. Csere: Ferencz, Majczán. Vezetőedző: Szamosi Balázs.

Az első két szettben rengeteg hibával játszottunk, a csapat azon a szinten teljesített, amire képes. A Kaposvár könyörtelenül kihasználta a hibákat, ellenállhatatlanul játszott és gyorsan ellépett, így radikálisan változtatnia kellett Szamos Balázsnak.

Nyitásban egyre nagyobb kockázatot vállaltak a mieink, aminek aztán meg is lett az eredménye. A harmadik szettben öt-hat ponttal is vezettünk, ám a végére beragadtak a lányok és magukra húzták a házigazdát. Ekkor a cserék segítették ki a mieinket, akik jól szálltak be a meccsbe, továbblendítve ezzel csapatunkat a holtponton, így végül mi nyertük a harmadik játszmát.

Az utolsó szettet mi kezdtük hátrányból, de hat pontos kaposvári vezetésről fordítani tudtunk, s húsz pontnál már mi vezettünk. Ekkor ismét jött a rövidzárlat, megújulni azonban nem sikerült, így szettet raboltunk, de pontot nem sikerült Somogyból.

Szamosi Balázs: – Már abban a fázisban vagyunk, amikor nálunk erősebb csapatokat is meg tudnánk verni, de a nyitásfogadásainkat erősíteni kell és abból hatékonyabb támadásokat kell vezetnünk. Jól küzdöttek a lányok és mentálisan talán kikerültünk végre a gödörből. Leszámítva az első két szettet a csapat nagyobb része tud hatékonyan és erősen nyitni, ezt kell mindenkire kiterjeszteni. Az új feladónkat, Majczán Lilit is pályára küldhettem élesben. Vannak erősségei, gyengeségei, de összességében olyan feladó érkezett a személyében, akivel stabilabbak lettünk ezen a poszton.

Kövess minket!