Kezdődik az NB II-es szezon

A férfiak a tavalyi bajnok ZTE-t, a nők a Vasast fogadják a nyitófordulóban
SZESE Röplabda hírek
Hétvégén elrajtol az NB II-es röplabdaszezon: férfi és női csapatunk is hazai pályán kezdi meg a bajnokságot.

„Augusztus közepén kezdtük a felkészülést és az erőnléttel úgy gondolom, nincs is probléma. Hetek óta teremben készülünk, a csapat magja együtt maradt és idén is sok fiatallal játszunk majd – kezdte Sólymos Péter, férficsapatunk vezetőedzője. – A keretünk stabil, eddig jól nézünk ki játékban, de fejben még sokat kell fejlődnünk és a nyitásokban erősíteni. Az alapjátékot jól játsszuk és az a cél, hogy ezt előbb utóbb gyorsítani is tudjuk majd. Szombaton a tavalyi bajnok ellen kezdünk, de bízom benne, hogy eredményesen és jól szereplünk majd hazai pályán a nyitófordulóban” – fogalmazott szakvezetőnk, aki számít a szurkolók támogatására is.

A keretben változás, hogy egy év kihagyás után visszatért hozzánk korábbi centerünk, Tigyi Norbert, valamint decemberben egy játékos érkezése várható Dunaújvárosból.

A keret: Bicskó Dániel, Csank Bence, Gellén Márton, Kiss Ádám Csaba, Kiss Dániel, Lőrincz Dániel Csaba, Mészáros Ábrahám, Mihályi Márkó Imre, Pap József, Szalay Bence Dávid, Szántósi Bence, Tigyi Norbert, Tomasovszky Máté, Zavadil Bence.

A női csapat folyamatosan formálódik, így Oroszi László vezetőedző egyelőre a hosszabb távú munka eredményében bízik.

„Vegyes csapatunk van, főleg egyetemistákból és fiatalokból, akikkel most tanuljuk az alapokat és próbáljuk összerakni a csapatot. Az előzetes felmérések alapján úgy tűnik, még legalább fél év kell ahhoz, hogy ütőképesek lehessünk, de a jelek biztatóak. A fiatalokra egyelőre nem lehet akkora nyomást helyezni, a többieket megpróbáljuk fokozatosan bevezetni az NB II-be, ami már más szint, mint az utánpótlás. Ügyelünk rá, hogy a lányok ne legyenek túlterhelve és ne roppanjanak össze a teher alatt, de azon kell dolgoznunk, hogy egységes fizikai állapotba kerüljön a csapat, így egyelőre nem az eredményességen lesz a fókusz” – nyilatkozta a szakember.

A keret: Basa Liliána, Butsy Sára, Cornette Lara Vanessa, Édel Alexa, Gintli Szabina, Hirni Zsüliett, Horváth Laura Angelika, Juhász Viktória, Kokas Zsófia Luca, Orbán Anna, Porga Hanna, Szalai Fanni, Vargán Mercédesz.

A HÉTVÉGI PROGRAM
Férfi NB II: SZESE Győr–ZTE RK, szombat 14 óra.
Női NB II: SZESE Győr–Vasas SC, szombat, 17 óra.

A mérkőzéseket az egyetemi edzőcsarnokban rendezzük. A belépés ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött!

Kövess minket!