Könnyed győzelem, értékes pontszerzés

SZESE hír
SZESE Győr–SzoESE 3:0 (11, 17, 17)
Győr, NB II-es férfimérkőzés, 50 néző. V.: Varjasi, Krasznai.

SZESE: Földes, Szántósi, Gyuris, Falvay, Lengyel, Tigyi, Bicskó (liberó). Csere: Kiss D. (liberó), Apáti, Mészáros Á., Csank, Sebestyén. Vezetőedző: Fehér Tibor.

Jól kezdtük a mérkőzést, s gyorsan nagy előnyt építettünk ki a szombathelyiek ellen. Rengeteget hibáztak a vendégek, így 14–5-nél már kilenc ponttal mentünk, míg a közte tíz 17–7-nél lett meg. A különbség folyamatosan nőtt, így végül megérdemelten, s könnyedén húztuk be az első játszmát.

A másodikban sem sokat változott a játék képe, s ugyanott folytattuk ahol abbahagytuk. Állva hagytuk a vendégeket, akik 8–1-nél időt kértek. Ez sem segített rajtuk, mert gyors, erőteljes és pontos támadásokat vezettünk, amire nem volt ellenszerük, így 12–2-nél már megvolt a tíz pontos vezetés. Ekkor cserejátékosaink közül is többen lehetőséget kaptak, ám így sem tudott sokkal közelebb férkőzni a SzoESE, s nyolc ponttal nyertük a második játékrészt.

A harmadik szettet kicsit lazábban vették a mieink, így habár vezettünk, de szorosan alakult a kezdés. Három ponttal, 6–3-ra vezettünk, de hagytuk 6–5-re visszajönni a vendégeket. Az időkérés után összekaptuk magunkat és 10–6-ra elléptünk. Ellenállhatatlanok voltunk ekkor, s egészen 17–8-ig növeltük a különbséget. A szombathelyiek próbálkoztak, ám minden felzárkózási kísérletük kudarcba fulladt, így végül könnyedén hoztuk a mérkőzést, s itthon tartottuk a három pontot.

Fehér Tibor: – Sikerült újra meggyőző játékkal elvernünk a szombathelyi egyetemistákat. Majdnem mindenkinek sikerült játéklehetőséget adnom, de így sem tudott olyan közel jönni hozzánk a vendégcsapat, hogy veszélyeztesse a győzelmünket. Az első két szettben nagyon összeszedett és koncentrált játékot mutattunk, amihez gratulálok a fiúknak, de a meccs vége fele, már kicsit kiengedtünk, ami látszott a teljesítményen.

RÖAK Kaposvár–SZESE Győr 3:2 (17, -18, 11, -21, 12)
Kaposvár, NB II-es női mérkőzés. V.: Takács Á., Rák.

SZESE: Sinai, Léhner-Vargán, Lakatos R., Orbán, Tóth L., Juhász V. Csere: Hirni, Huber. Vezetőedző: Szamosi Balázs.

Kissé meglepték a mieinket a somogyiak a találkozó kezdetén, s a játékrész közepére 14–10-re léptek el. Ezt követően sok jó nyitásuknak köszönhetően nagyobb előnyre tett szert a hazai együttes, s 21–13-után kezdtünk csak zárkózni. Habár hat pontra még feljöttünk, 23–17 után már nem tudtuk tartani őket, így megszerezték a vezetést. 1–0.

A második szettben jobban ültek a nyitásaink, s ezzel tartani tudtuk magunkat. 10–7-nél még ők vezettek, ám 15–15-nél beértük a kaposvári együttest, s fordítottunk is 20–17-re. Több kockázatot vállaltunk nyitásban is, ami bejött, hiszen több ászt is ütöttünk, s 23–18 után már nem jutott szóhoz ellenfelünk, így egyenlítettünk. 1–1.

A harmadik játszma rémálomszerűen alakult, ugyanis állva hagytak minket a házigazdák. Rendkívül jól nyitottak, így elléptek 9–2-re. Nem tudtuk tartani az ellenfelet, s zárkózni sem sikerült: 14–7 után tovább nőtt a különbség. Alig jutottunk lehetőséghez, mert a rendkívül jó nyitásokból képtelenek voltunk támadóhelyzeteket kialakítani, s 22–10 után elengedtük a szettet. 2–1.

A negyedik szettben is a hazaiak szereztek vezetést, ám 10–6 után 15–12-ig zárkóztunk. Ezt követően 18–18-nál már ők egyenlítettek, s 21–21-nél még mindig egál volt. Ekkor Léhner-Vargán rázta fel a mieinket, s jó nyitásaival kiharcolta az ötödik szettet. 2–2.

A záróetapban 6–3-ra vezetett a Kaposvár, majd 8–3-as hazai előnynél cserétek térfelet a csapatok. Innen 9–6-ra jöttünk fel, s 11–8-nál is közel voltunk ellenfelünkhöz. Hiába a hajrá, 14–10 után még két pontot ütöttünk, ám fordítani már nem sikerült. A Kaposvár így 3–2-re nyerte a mérkőzést; két pontot otthagytunk, de egyet elhoztunk a somogyiak otthonából.

Szamosi Balázs: – Szoros mérkőzést játszottunk és a pontszerzéssel elégedett vagyok. Az eredménnyel már nem feltétlenül vagyok az, mert habár szinte végig mi futottunk az eredmény után, benne volt a győzelem a mérkőzésben. Minden egyes pontunkért meg kellett szenvednünk, az ellenfél keveset hibázott,s rutinból olvasta a játékunkat, ezzel megnehezítve a dolgunkat. Gratulálok a Kaposváriaknak, de hazai pályán vissza akarunk vágni nekik.

FOTÓ: Homoródi Lilla/SZESEvolley

Kövess minket!