Közel jártunk a pontszerzéshez

A Közgáz ellen négy ponton múlt, a második szettgyőzelem
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–Közgáz SC 1–3 (-17, -22, 22, -21)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es női mérkőzés, rájátszás, zárt kapuk mögött. V.: Barabás Barnabás, Barabás Béla.

SZESE: Hirni, Léhner-Vargán, Orbán, Gintli, Szalai, Basa. Csere: Juhász V., Porga (liberók), Butsy, Nagyszokolyai. Vezetőedző: Oroszi László.

Mi kezdtük jobban a meccset: egy-két pont erejéig vezettünk, majd fordított a Közgáz. A szett közepéig tudtuk tartani magunkat, ott azonban ellépett a fővárosi gárda, így 11–6-nál időt kért Oroszi László. Hét pontos hátrányból kezdhettük volna meg a felzárkózást, ám hiába jöttünk fel 16–11-re, innen ismét elléptek a vendégek. A játékrész végére pár pontot még sikerült faragnunk a hátrányból, de a fordításhoz ez kevésnek bizonyult.

A második játszmában is mi ütöttük az első pontot, majd a vendégek fordítottak. Sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, ám 6–5-nél már újból nálunk volt az előny. Egészen a szett közepéig hatalmas volt a küzdelem, de többnyire mi vezettünk egy ponttal. A találkozó ezen szakaszában többet hibáztak a budapestiek, míg mi pontosabbak voltunk nyitásban és támadásban is. Itt aztán megrázta magát a Közgáz, s 18–14-re ellépett. A hajrának 20–15-ös vendég vezetésről vágtak neki a csapatok, s egy 5–0-s sorozattal még zárkóztunk, de fordítani már nem sikerült.

A harmadik felvonásban korán négy pontos előnyt alakítottak ki a fővárosiak, 10–9-nél azonban már az egyenlítésért támadhattunk. Ez 11–11-nél jött össze, majd fordítanunk is sikerült. A pontos nyitásokkal és jó támadásokkal egészen a hajráig sikerült versenyben maradnunk, sőt, 20–20 után el is léptünk. Az előnyünk a végére még nőtt is és a végletekig kiélezett szettet nekünk sikerült behúzni.

Jót tett a lányok önbizalmának a nyert játszma, így emelkedett hangulatban futottunk neki a folytatásnak. Egészen 4–4-ig szoros volt az állás, aztán több hibát is vétettek a mieink, így 8–4-re elléptek a vendégek. Kilenc egységnél értük utol a Közgázt, majd átvettük a vezetést, s innentől szorossá vált a mérkőzés. A játszma közepén beragadtunk, így 20–15-nél újból a vendégek lélegezhettek fel. A találkozó hajrájában még próbáltunk változtatni az álláson, s habár szorossá tettük ezt a szettet is, a pontszerzés végül nem sikerült.

Oroszi László: – A köztes játékban még nehezen tudjuk mozgásban tartani a labdát, amiket nem tudunk megjátszani támadásban. Ebben fejlődnünk kell, hogy a potya labdákkal is megdolgoztassuk az ellenfelet, ez azonban sok hibát von maga után. Ha ezekből a labdákból stabilabban tudunk támadni, később könnyebb dolgunk lesz, de ehhez még dolgoznunk kell. A nyitásfogadásunk már sokkal stabilabb, ennek is köszönhető, hogy szettet tudtunk nyerni.

Kövess minket!