Magabiztos siker hiányos felállásban

Csere nélkül is könnyedén vertük a sereghajtót
SZESE Győr–Veszprém RK U21 3–0 (17, 18, 23)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es férfi mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Prukner, Őri.

SZESE: Dávid M., Csank, Gellén, Németh Zs., Bicskó, Pap J. Vezetőedző: Németh Ödön.

Tartalékosan álltunk fel a sereghajtó Veszprém ellen, ám gyorsan elléptünk. Négy pontos előny után 5–5-nél egyenlített a vendégcsapat, de a vezetést nem tudták átvenni. A játszma közepére szép fokozatosan növeltük a különbséget, így 17–12-nél a veszprémiek kértek időt. Ennek ellenére nem tudtak közelebb férkőzni hozzánk, s végül magabiztosan hoztuk az első játszmát.

Szorosabban kezdődött a második szett: 3–3-nál, majd 6–6-nál is egyenlítettek a vendégek. A szett közepére ismét két-három ponttal léptünk el, 19–14-nél pedig újabb vendég időkérés következett. Hiába, ugyanis a különbség folyamatosan nőtt, 24–18-nál pedig már nem hibáztuk el az első szettlabdánkat.

Két pontos vendég vezetésről fordítottunk a harmadik felvonás elején, de 8–5-re már a Veszprém vezetett a folytatásban. Tíz egységnél értük őket utol, de fordítanunk csak 12–11-nél sikerült. Innentől végig mi vezettünk, hol kettő, hol három ponttal, de a hibák ellenére sem idegeskedtünk. Végül 25–23-ra nyertük a szettet és összességében még hiányos felállásban is ellentmondást nem tűrően tartottuk itthon a három pontot.

Németh Ödön: – Az első perctől kezdve nem volt kérdéses a győzelmünk, csonka felállásban is mi voltunk az esélyesei a mérkőzésnek. Sajnálom, hogy nem tudtunk kipróbálni amit gyakoroltunk, de pozitívum, hogy azok a játékosok is játéklehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet voltak pályán. A győzelem mindig fontos, ez sikerült. Remélem a következő fordulóban már kompletten tudunk kiállni Dágon.

Kövess minket!