Meglepetés rajt hiányzókkal

A ZTE ellen a vezetőedzőnk is pályára lépett
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–ZTE RK 1–3 (23, -19, -17, -21)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es férfimérkőzés, rájátszás, zárt kapuk mögött. V.: Farkas L., Nagy L. Z.

SZESE: Mihályi, Sólymos, Kiss Á., Szántósi, Csank, Pap J. Csere: Kiss D. (liberó), Zavadil, Tomasovszky. Megbízott edző: Szamosi Balázs.

Rengeteg hiányzónk volt a ZTE elleni találkozón, így hosszú idő elteltével újból mezt húzott vezetőedzőnk, Sólymos Péter, míg Szamosi Balázs egy meccs erejére visszatért a mieink kispadjára.

Rossz előjelek után a kezdés sem volt fényes: többször hibáztunk fogadásban, így négy ponttal lépett el a vendéggárda. Szerencsére a zalaiak nyitásban rontottak többet, így a különbség nem igazán változott. A szett közepére néhány egységet még faragtunk is a hátrányunkból, sőt 11–10-nél a vezetést is átvettük, először a találkozó folyamán. Innentől fej fej mellett haladtak a csapatok, de egy-két ponttal mindig mi álltunk jobban. Extázisban játszottak a mieink a játszma hajrájához érve, 20–18-nál, majd 23–18-nál is időt kellett kérnie az egerszegieknek, de így is mi nyertük a szettet.

A második felvonásban mi indítottunk jobban, s vezettünk 4–1-re, innen azonban fordított a ZTE. Többször egyenlítettünk, de fordítanunk nem sikerült, egészen 12–11-ig. A szett felénél már újból a vendégek vezettek, azonban a fordulatos játszma hajrájáig egyik csapat sem tudott igazán megnyugtató előnyt kialakítani. A végjátéknak 21–16-os zalai vezetésről vágtak neki a felek, s innen már nem sikerült fordítanunk.

Egy ide, egy oda, így indult a harmadik szett, majd a vendégek léptek el 7–4-re. A különbség négy-öt ponton állandósult, s ezt a játékrész közepéig tartotta is az ellenfél. Ott 15–12 után úgy tűnt, felzárkózhatunk, de a zalaiak visszaállították a megnyugtató differenciát. Itt már látszódott a mieinken, hogy fáradnak és egyre nehezebben tartják a lépést, így egyre nőtt a különbség 22–13-nál alakult ki a legnagyobb vendégelőn, s habár pár egységet sikerült faragnunk, magabiztosan hozta a játszmát a ZTE, amely ezzel megfordította a mérkőzést.

A negyedik etap is hasonlóan kezdődött az előzőhöz: eggyel ment a ZTE, majd egyenlítettünk, néhány pontot követően azonban kezdtek ellépni a vendégek. Egészen a játékrész közepéig három-négy pontnál jobban nem hagytuk meglépni ellenfelünket, 15–8-nál azonban Szamosi Balázsnak kellett időt kérnie. Ekkor sikerült közelebb jönnünk a Zalaegerszeghez, s egy hatos sorozattal 18–17-re zárkóztunk. Itt megújultak a vendégek és egy hasonló szériával végül eldöntötték a meccset.

Szamosi Balázs: – Magasabb kockázatvállalással kellett játszanunk, hogy esélyünk legyen egy jobb csapat ellen. Az első szettben sikerült a meglepetés, ott az Egerszeg sokat hibázott, míg a többi játékrészben nem adta meg nekünk a lehetőséget és végig futottunk az eredmény után. A két fiatal feladó, Mihályi Márkó és Zavadil Bence játékát kiemelném, mert nagyon jó teljesítményt hoztak, valamint a rutinos Szántósi Bence ponterős játékára is szükség volt.

Kövess minket!