Megszorongattuk a listavezetőt

Szép játékkal álltak helyt a lányok Tatabányán
SZESE Röplabda hírek
Tatabányai RSE–SZESE Győr 3–0 (16, 19, 19)
Tatabánya, Árpád Gimnázium, NB II-es női mérkőzés, rájátszás, zárt kapuk mögött. V.: Takács Á., Varga A.

SZESE: Basa, Hirni, Léhner-Vargán, Orbán, Szalai F., Gintli. Csere: Juhász V. (liberó), Sövegjártó, Nagyszokolyai, Butsy. Vezetőedző: Oroszi László.

Másodosztályú női csapatunk Tatabányán vendégszerepelt, ahol szoros meccset játszottunk a listavezetővel. A találkozó elején tapadtunk a házigazdára, amely három pontos vezetése után a szett közepén lépett el öt egységgel. A különbség 20–12-nél már nyolc pont volt, innen még kicsit közelítettünk, de nem tudtunk mit kezdeni a bányászvárosiak rendkívül jó nyitásaival.

A folytatásban stabilabbak voltunk, 1–1 után három-négy pontos előnyre tett szert a házigazda, 7–5 után azonban 10–9-re fordítottunk. A játszma felénél még mindig mi vezettünk 16–12-re, innen azonban fordított a Tatabánya. Üde színfoltja volt a játékrésznek a csereként beálló Sövegjártó Eszter, aki három ászt is nyitott, ezzel versenyben tartva a mieinket, végül azonban a házigazda zárta le a szoros szettet.

A zárófelvonás is hasonlóan kiélezett volt: 6–6 után 12–11-re még a TRSE vezetett, 14–13-nál és 17–14-nél azonban már nálunk volt az előny. Itt 10–0-s sorozatot produkáltak a hazaiak, 24–17 után azonban még két szettlabdát sikerült hárítanunk, így alakult ki a végeredmény.

Oroszi László: – Elégedett vagyok, mert most először láttam a lányokon, hogy megcsinálgatták, amit edzéseken is gyakoroltunk. A legutóbbi meccset követően rosszabbra számítottam, de egész tűrhető volt a játékunk, már sokkal stabilabbak voltunk. Ha így folytatjuk, fogunk még meglepetéseket okozni.

Gintli Szabina, négyes ütő: – Nagyon élveztem a játékot, most sokkal jobb volt a csapatösszhang, jobban mozogtunk a fogadásoknál. Úgy gondolom, egész jók voltunk, sikerült megoldanunk, amit az edzőnk kért, de természetesen vannak még hibák. Volt pár nyitásrontásunk és védekezésben jobban kell helyezkedni, hogy ne pattanjon el a labda a kezünkről, ebben még fejlődnünk kell.

Kövess minket!