Nehéz szezon kényszerű megoldásokkal

Sólymos Péter vezetőedző értékelte a 2020/2021-es évadot
Hosszú és hányattatott szezonon van túl NB II-es férficsapatunk, amely a bajnokság alatt teljesen átalakult, s az évad felénél kényszerűségből edzőt is váltott. A fiúk végül a Nyugati csoport 4. helyén zártak a rájátszásban, miután az utolsó két fordulóban bravúros győzelmet arattak előbb a Szombathely otthonában, majd a hazai szezonzárón a TFSE ellen. Sólymos Péter, a csapat vezetőedzője értékelt.

„Elég érdekes szezonon vagyunk túl a felnőtt férfiakkal, hiszen januárban vettem át az együttes irányítását és gyakorlatilag a nulláról kellett építkeznünk. A koronavírus-járvány miatt rengeteg játékos hagyott itt bennünket. Ők egyetemisták, akik hazaköltöztek és nem vállalták az edzést, valamint a játékot a folytatásban. Emiatt fel kellett töltenünk a keretünket és az új játékosok mind az U19-es együttesünkből kerültek a felnőtt csapathoz. Ezek után második helyen végeztünk az alapszakaszban, a rájátszásra azonban még nem igazán érett össze az együttes, így összességében a negyedik helyet szereztük meg. Ha egy picit jobban koncentrálunk, szerintem a bronzérmet is elcsíphettük volna. Ami hatalmas pozitívum, hogy a fiatalok, akik beszálltak a felnőttek közé, rengeteget fejlődtek és sokat profitáltak ebből a félévből. Úgy gondolom, ez a jövő, hogy a fiatalokat játszassuk és minél több játéklehetőséget kapjanak. Ennek megfelelően a következő évre is ezzel a fiatalos kerettel megyünk tovább” – fogalmazott a szakember.

Jövőre elképzelhető néhány változtatás, ám a keret kialakítása egyelőre folyamatban van.

„Az utánpótlásunkban nem egy olyan fiatal nevelkedik, akire mindenképpen számítanék jövőre felnőtt kerettagként, ám az, hogy mennyi játéklehetőséghez jutnak ezek a fiúk, csak rajtuk múlik. A rutinosabb játékosaink közül többen még gondolkodnak a folytatáson, hiszen családalapítás előtt állnak, dolgoznak, ami miatt nem feltétlen tudják vállalni ezt a terhelést. Örülnénk, ha maradnának és továbbra is számítanánk rájuk. Mindenesetre köszönjük nekik az eddigi teljesítményüket” – folytatta Sólymos Péter, aki öt év elteltével, az utolsó három fordulóban játékosként is hozzátett a csapat teljesítményéhez.

„Ez annak volt köszönhető, hogy a nagypénteki mérkőzésünk előtt nemsokkal kiderült, hogy nem lesz négyesütőnk, ezért kényszerből be kellett állnom. Ekkor éreztem azt igazán, hogy ami nálunk hiányzik a pályán, az a rutin, s ebben tudtam segíteni a csapatnak. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a fiataloknak kell pályán lennie és beérnie, így jövőre már nem tervezek játszani. Sok tehetségünk van az U17-es és az U15-ös korosztályban és azon dolgozunk, hogy ők is minél előbb felkerülhessenek a felnőttek közé” – nyilatkozta Sólymos Péter.

Kövess minket!