Nem jöttünk ki a huszonegyből

A RÖAK Kaposvár elvitte a három pontot a Rába-partjáról
SZESE Győr–RÖAK Kaposvár U21 0–3 (21, 21, 18)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es férfimérkőzés. V.: Veress, Őri.

SZESE: Kiss Á., ZAVADIL, TIGYI, Lőrincz, Szántósi, Mészáros Á. Csere: Szalay B., Kiss D. (liberók), Pap J. Vezetőedző: Sólymos Péter.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, pontosabbak voltak a támadásaik, míg a mieink pontszerzést követően több nyitást is elrontottak. Úgy tűnt, az itt kialakult két-három pontos különbség állandósulhat a folytatásra, azonban 10–10-nél utolértük a somogyiakat. Sokáig fej fej mellett haladt a két csapat, a hajrának azonban négy pontos hátrányból vághattunk neki. Nagy csatában itt még sikerült felzárkóznunk, de az első szettet elvitte a Kaposvár.

Tigyi Norbert villanásaival indult a második felvonás: rutinos centerünk gyorsan három pontos vezetéshez juttatta csapatunkat, de hamar jött a válasz a vendégektől. Innen megint kiegyenlítetté vált a küzdelem, hol az egyik, hol a másik együttes vezetett, a végjátékhoz közeledve azonban állandósult a két pontos vendégelőny. A hajrára aztán teljesen átvette az irányítást a RÖAK és biztossá tette pontszerzését.

A harmadik szettet mi kezdtük jobban, sokáig vezettünk, s úgy tűnt, kezd kissé összeállni a játékunk. A játékrész közepére értek utol minket az akadémisták, 13–12-nél pedig fordítaniuk is sikerült, így időt kért Sólymos Péter vezetőedző. Kissé megakadt a gépezet, megint beragadtunk egy bizonyos állásba, így elléptek a vendégek, innen pedig már nem sikerült a fordítás: elvitte Győrből a három pontot a Kaposvár.

Sólymos Péter: – Az elmúlt időszakra jellemző javuló tendenciánk megmaradt, helyenként színvonalas, jó játékot tudtunk játszani. Ez ma még kevés volt, de bízunk benne, hogy a következőkben szetteket és mérkőzéseket is tudunk majd nyerni.

(Borítókép: Nagy Gábor)

Kövess minket!