Nem sikerült a hazai pontszerzés

Felforgatott csapattal csak két szettben tudtuk megizzasztani a vasiakat
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–Szombathelyi ESE 0–3 (4, 16, 22)
Győr, Egyetemi edzőcsarnok, NB II-es női mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Hóbor, Nagy Zs.

SZESE: Léhner-Vargán, Basa, Ferencz, Hirni, Juhász V., Orbán. Vezetőedző: Szamosi Balázs.

Nagyon gyengén kezdtünk, rengeteg hiba és pontatlanság volt a játékunkban, amit a szombathelyiek kihasználtak, így 8–0 után Szamosi Balázs kért időt. Habár az első pontunkat megszereztük, nem működtek a nyitásfogadásaink, így a szett közepére nagyon elhúztak a vendégek és végül könnyedén be is húzták azt.

A második játszmában jobban kezdtünk, három ponttal elléptünk, de 5–5-nél utolértek bennünket a vasiak, itt azonban mi ébredtünk előbb, így vendég időkérés következett. Egészen 14–9-ig jól alakult a játék képe, ami szöges ellentéte volt az első játékrészben látottaknak, innen azonban hagytuk egyenlíteni, majd fordítani az ellenfelet. A húsz pontot már a SzoESE érte el előbb: nem tudtunk mit kezdeni a nyitásaikkal és végül kilenc ponttal maradtunk alul.

Hasonlóan alakult a harmadik játékrész is: 4–1-re vezettünk, ismét közelebb jöttek, de időben reagáltunk és újból sikerült néhány pontos különbséget kialakítanunk. A szett közepére újból elolvadt az előny, a szombathelyiek fordítottak, ám 20–20-nál mi egyenlítettünk, majd vettük át a vezetést. Sajnos hiába, a végjátékot ugyanis a vendégek bírták jobban idegekkel, így nem sikerült szettet nyernünk a SzoESE ellen.

Szamosi Balázs: – Sok hiányzónk volt ezen a találkozón, főként centerposzton kényszerű megoldást kellett alkalmaznunk. Így, ebben a felállásban még nem léphettünk pályára korábban, ami tükröződik az eredményen is. Próbáltunk tisztesen helytállni és amennyire lehet megizzasztani kicsit a szombathelyieket. Ez a második és a harmadik szettben sikerült, míg az elsőben igyekeztünk úrrá lenni a saját hiányosságainkon. A jövőben több bátorságot és elszántságot várok a csapattól. Erősebb nyitások és bátrabb befejezések szükségesek ahhoz, hogy sikereket érjünk el.

Kövess minket!