Nem sokáig volt esélyünk

A Tatabánya rajt-cél győzelmet aratott otthonunkban
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–Tatabányai RSE 0–3 (20, 9, 15)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es női mérkőzés, rájátszás, zárt kapuk mögött. V.: Szarka J., Sík.

SZESE: Basa, Léhner-Vargán, Orbán A., Hirni, Juhász V., Nagyszokolyai. Csere: Sövegjártó. Megbízott edző: Szamosi Balázs.

Ezúttal megbízott edzőként szakosztályvezetőnk, Szamosi Balázs ült a kispadra a hiányzó Oroszi László helyett. Csapatunknak fiatal tehetségeit is nélkülöznie kellett a lányok korosztályos bajnokija miatt, így tartalékos felállásban álltunk ki a bányászvárosiak elleni találkozóra.

A vendég Tatabánya kezdte jobban a mérkőzést, de pár pont után átvettük a vezetést. Sajnos nem sokáig sikerült tartani az előnyt, ugyanis néhány labdamenetet követően újból a vendégek álltak jobban, s ezt követően gyorsan elléptek 13–5-re. Hiába kért időt Szamosi Balázs, gyorsan tízre nőtt a különbség a csapatok között. Már tizenhárom is volt közte, mikor a mieink éledezni kezdtek, s tízen belülre zárkóztak (19–11), majd egészen 23–20-ig jöttek fel. Az utolsó néhány labdamenetben aztán ismét bizonytalankodtunk, így a vendégeké lett az első szett.

A második felvonás elején megnyitották a lányokat a tatabányaiak, így gyorsan 0–11 állt az eredményjelzőn. A folytatásban sem volt szebb a játék képe: szinte a létező összes hibalehetőséget kimerítettük és nem találtuk a bányászcsapat játékának ellenszerét. A hajrára már tizenöt is volt közte (19–4) és a vendégek esélyt sem adtak a felzárkózásra.

A harmadik szettben sem változott a játék képe: pontatlanul, rengeteg hibával játszottunk és nem tudtunk mit kezdeni a TRSE-játékosok nyitásaival, így 0–8 után szereztünk először pontot. Nagyon hamar, 12–2-nél elértük ismét a tíz pontos különbséget, s mindössze egy-egy vendéghibából tudtunk pontot szerezni, így csak arra futotta az erőnkből, hogy ne legyen még nagyobb a különbség. Még benéztünk tíz alá 22–13-nál, de szorossá nem sikerült tennünk a szettet. A Tatabánya megérdemelten vitte el a három pontot.

Szamosi Balázs: – Jobb képességű utánpótlás játékosainkat nélkülöztük ezen a találkozón és hiányzott a nyitásunkból, valamint a fogadásainkból az a stabilitás, amit nekik köszönhetünk. Ezekben az elemekben fölénk kerekedett a Tatabánya és kihasználta a hiányosságainkat. Nehezen tudtunk érvényesülni a kevésbé felépített labdamenetek miatt, amikor lehetőséghez jutottunk, akkor pedig nem megfelelő hatékonysággal nyitottunk, így felmorzsoltak minket. A játék képe alapján megérdemelten nyert a Tatabánya.

Kövess minket!