Örömjáték a Kisalföld Kupán

Karneváli hangulatot teremtettek a fiatalok az egyetemi csarnokban
SZESE Röplabda hírek
A 2021-es Kisalföld Kupát a COVID pandémia árnyékában rendezzük, emiatt korosztályonként külön időpontban játszanak a csapatok, hogy az egyes átjátszások miatt az induló együttesek számát maximálni tudjuk. A tornával az a célunk, hogy minden korosztályos sportoló játéklehetőséget kapjon, így igazolt versenyzőink estében is iskolai csapataik élveznek előnyt a nevezés során.

Az U19-es tornát hétvégén négy női csapat részvételével rendeztük meg, ahol szoros eredmények is születtek. Az egész kupa jó hangulatban telt, az eredményhirdetést követően a csapatok tovább folytatták az örömjátékot.

EREDMÉNYEK
SZESE A–Eötvös 3–0
SZESE A–SMAFC 3–0
SZESE B–SZESE A 0–3
SMAFC–Eötvös 0–3
Eötvös–SZESE B 3–2
SZESE B–SMAFC 3–0

VÉGEREDMÉNY: 1. SZESE A, 2. Eötvös, 3. SZESE B, 4. SMAFC.

A torna legjobb játékosa: Nagy Ágnes (SMAFC).

Oroszi László vezetőedző: – Minden korosztályos játékosnak sikerült játéklehetőséget biztosítanunk, így élesben gyakorolhatták a különböző játékelemeket. Nagyon jó hangulatú mérkőzéseket rendeztünk, a játékosok az eredményhirdetés után, még vegyes csapatokban is órákig tovább ütötték a labdát. Kár, hogy a nézők nem láthatták, hogyan lehet egyetlen labdával és tizenkét játékossal, zárt kapuk mögött is karneváli hangulatot teremteni.

Rózsa Bence, edző, SZESE B: – Az esemény nagyszerű alkalom volt arra, hogy az újoncok is megmérettessenek. Az első mérkőzésen nagyjából mindenki megtalálta a helyét, viszont a folytatásban az élményröplabdát görcsös játék váltotta fel. A lányok nem voltak biztosak a saját feladataikban, ami sokszor megakasztotta a csapatot és a régebbi játékosok sem tudtak dominálni sajnos. Voltak persze szép mozzanataink, ami azt mutatja, hogy amint rutint szereznek a friss tagok, illetve magabiztosságot a többiek, képesek leszünk a jó játékra. Nyitásfogadásban abszolút nem jeleskedtünk és volt, hogy tíz pontra is beragadt a csapat. Kellett a lehetőség, hogy a remegő térdek ne a bajnokságban kerüljenek elsőként a pályára. Remélem az esemény motiváció lesz a lányoknak a fejlődéshez!

Kövess minket!