Sima győzelemmel rajtoltak a férfiak a bajnokságban

Könnyed, 3–0-ás győzelmet arattunk az első fordulóban.
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–Szombathelyi ESE 3–0 (20, 19, 19)
Győr, Egyetemi edzőcsarnok, NB II-es férfimérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Sík, Szabó A.

SZESE: Földes, Szántósi, Falvay, Mészáros Á., Csank, Gyuris. Csere: Bicskó, Lengyel (liberók), Kiss D., Misky, Pap J. Vezetőedző: Németh Ödön.

Rendkívül motiváltan kezdtünk, látszott a fiúkon, hogy a hosszú leállást követően szeretnék jól kezdeni a bajnokságot. Szorosan indult az első játszma, 4–4 után azonban mi léptünk el. A SzoESE nem adta könnyen magát, a szett közepére közelebb jött, egyenlíteni azonban nem tudott. Habár rengeteg nyitásrontásunk volt, végül öt pontos előnnyel zártuk a játékrészt.

Nem folytattuk jól a másodikban, ugyanis a vendégek zsinórban három ponttal nyitottak, innen azonban megfordítottuk az állást, így gyorsan időt kért a szombathelyiek trénere. Hat ponttal is vezettünk a játszma közepén, de megint hagytuk, hogy visszajöjjön az ellenfél a meccsbe. Tizenhat–tizenöt után nekünk sikerült megújulni és csináltunk egy öt pontos sorozatot, amit a végére egy egységgel még növeltünk is.

A harmadik szettben mi szereztük az első pontot, mégis Németh Ödönnek kellett időt kérnie 5–1-es vendég vezetésnél. Ez jól sikerült, ugyanis 7–7-nél utolértük a Szombathelyt, sőt, 10–7-re fordítottunk. Tartottuk a különbséget, s a hajrára négy pontos vezetéssel fordultunk. Innen már nem tudta tartani magát a vasi gárda és végül magabiztosan nyertük a szezonnyitót.

Németh Ödön: – Teljesen megérdemelten nyertük a mérkőzést és egy percig nem volt kétséges a siker. Jobb csapat vagyunk, mint az ellenfél, ennek ellenére sok hibát láttam a játékunkban, amik egy erősebb ellenféllel szemben nem férnek bele. Főleg koncentrációban és a pályán történő kommunikációban kell fejlődnünk, valamint a potya labdák bejátszásában. A járvány miatt nem voltak felkészülési mérkőzéseink, egyedül a győri tornán játszottunk, de sem ott, sem ezen a találkozón nem volt teljes a keretünk, Németh Zsolttal például még erősebbek lettünk volna. Igyekszünk a hibákat kiküszöbölni.

Kövess minket!