Szettet már raboltunk, pontot még nem

Javuló játékkal sikerült megszorongatnunk az érdieket
Delta RSE Érd–SZESE Győr 3–1 (16, 14, -22, 7)
Érd, NB II-es női mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Farkas L., Nagy L. Z.

SZESE: Orbán A., Léhner-Vargán, Gintli, Nagyszokolyai, Szalai F., Hirni. Csere: Juhász V. (liberó), Basa, Majczán, Butsy. Vezetőedző: Oroszi László.

Extázisban kezdtek a mieink, akik gyorsan négy pontos előnyre tettek szert a Tigrisek otthonában. A folytatásban több technikai hibának is köszönhetően hagytuk felzárkózni, majd fordítani az ellenfelet. Hiába lépett el hárommal a házigazda, gyorsan utolértük, a vezetést azonban nem sikerült átvennünk. A játékrész felénél Szalai Fanni ászával jöttünk fel ismét egyre, itt azonban mint ha leblokkolt volna a csapat. A hibáinkat kihasználták a Pest megyeiek, s végül lezárták a szettet.

Mi jutottunk előnyhöz a második játékrészben is, de gyorsan fordított, s ellépett az Érd. Tíz-kettőig nőtt a különbség, aztán a hazai hibákra mi is lecsaptunk és nem hagytuk, hogy még nagyobb előnyt építsenek ki a narancs-feketék. Tizenhat-nyolcnál újból nyolc egységgel mentek az érdiek, de pillanatok alatt felzárkóztunk, s jött is a hazai időkérés. Ez megzavart bennünket, s már nem sikerült újabb rohamot indítanunk, így a második szett is házigazdáé lett.

A harmadik etapnak is az elsőhöz hasonló nagy elánnal vágtunk neki. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de főként az Érd vezetett. Kilenc-kilencnél aztán sikerült egyenlítenünk, majd ezt követően fordítanunk is. Már 15–11-re vezettünk, mikor a hazai tréner ébresztőt kiáltott lányainak, s ez hatásosnak bizonyult: egy 5–0-s szériával átvették a vezetést a vendéglátók. Oroszi László időkérését követően ismét mi léptünk el, 20–20 után azonban jött a kiélezett végjáték. Ebbe rendre belehibázott a dekoncentrált haza csapat, így végül megszületett idei első szettgyőzelmünk.

A negyedik felvonás 8–1-es érdi rohammal kezdődött, innen kellett megkezdenünk a zárkózást. Ez öt pontig sikerült, 15–5-nél azonban tízre nőtt a differencia. Az időkérés sem sokat segített a mieinken, a különbség csak nőtt, s látszott a Tigriseken, hogy le szeretnék zárni a három pont sorsát. A szoros harmadik játékrészben annyira elfáradtak fejben a mieink, hogy itt már nem sikerült tartani a lépést az érdi együttessel. A sok hiba megbosszulta magát, így végül szettet sikerült rabolnunk, de pontot nem.

Oroszi László: – Már voltak felcsillanások a mérkőzésen és azt a munkát, amit a héten elvégeztünk, viszont láttam a csapattól. Az eredményesség most másodlagos volt. A múlt heti súlyos vereséget követően egy erősebb ellenféllel szemben sikerült szettet rabolnunk. Az ilyen meccsek szereznek örömet, amikor látszik, hogy a kemény munkának van eredménye.

Léhner-Vargán Mercédesz csapatkapitány: – Úgy érzem, nem távozunk szomorúan Érdről. A nehezítő körülmények ellenére – gondolok itt az eligazolásokra, a vírushelyzet miatt vidéki játékosaink helyzetére – a meccs során többször is azt éreztem, hogy fejlődésünk látható, mind játék, mind lelkesedés terén. Öröm volt a pályán lenni, főleg a harmadik szettben, amit izgalmas játékkal sikerült megnyerni. Hosszú még az út előttünk, de ez már egy biztató teljesítmény volt.

Kövess minket!