Szoros mérkőzés a Veszprém ellen

Négy szettes találkozón végül a vendégek kapták a három pontot
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–Veszprémi ESC 1–3 (19, 13, -19, 11)
Győr, NB II-es női mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Sík, Takács Á.

SZESE: Orbán A., Léhner-Vargán, Basa, Kirchknopf, Hirni, Gintli. Csere: Fillinger, Ferencz. Vezetőedző: Szamosi Balázs.

Viszonylag gyorsan ellépett a Veszprém az első szettben, de hat pontos hátrányból még tudtunk közelíteni egészen 10–7-ig. A vendégek itt újból erőre kaptak és egész a játszma végéig tartani tudták az öt-hat pontos különbséget.

A folytatásban sokkal szorosabban követtük az ellenfelet, s 2–6-ról egészen 6–7-ig zárkóztunk, 10–10-nél pedig egyenlítettünk. Itt megrázták magukat a vendégek, s fokozatosan felőrölték az ellenállásunkat. Hat nullás sorozatuk után szereztünk ismét pontot, de 20–13-nál már hét, 23–13-nál pedig már tíz pont volt a VESC előnye. Innen már nem sikerült felállnunk: 25–13-ra nyerte a játszmát a rivális.

A harmadik szettben aztán fordult a kocka: fej-fej mellett haladtunk, majd 3–3 után mi léptünk el. Már 10–5-re vezettünk, amikor a vendégek időt kértek, de ez sem törte meg a lendületünket, ráadásul az ellenfél is rendre belehibázott a játékba. Kilenc ponttal, 18–9-re is vezettünk, ám elkezdett éledezni a veszprémi csapat. Egészen három pontig engedtük vissza őket, de a végjátékban mi bírtuk jobban idegekkel, így megnyertük a szettet.

A negyedik játszma elején még mi vezettünk, de nem bírtuk végig koncentrációval. Az első három pont után zárkózott a VESC, majd 8–7-nél megfordította az állást, innentől pedig szép lassan megtörték az ellenállásunkat. Egy hosszú sorozattal elléptek és végül ellentmondást nem tűrve behúzták a szettet, s ezzel a mérkőzést is.

Szamosi Balázs: – Az NB II első helyének várományosától szettet rabolni nagyon jó eredmény. Kimondottan elégedett vagyok a csapattal. Betartották az utasításokat, ami egy jó stratégia kivitelezéséhez elengedhetetlen. Büszke vagyok rá, hogy sikerült támadó szellemben játszanunk, ami megmutatkozott a nyitásokban. Az ellenfél támadásaiból sikerült kivennünk a centerjátékot és a védelem egyszerűsödött. Amikor kevésbé voltunk vérmesek, átszaladtak rajtunk. Ezt a támadó szellemet és koncentrációt addig meg kell tartanunk, amíg nincs vége egy mérkőzésnek. Idén nagy az edzői kihívás, mert két egyforma kezdővel még nem sikerült felállnunk. Ebből az egyvelegből kell a rájátszásig megtalálnom a legjobb összetételt. Folyamatban van még két játékos leigazolása, így egészen februárig eltart ez a kísérletezés, hogy a rájátszásban egy jól összetett csapattal állhassunk pályára.

Kövess minket!