Tisztes helytállás

SZESE Röplabda hírek
Dág KSE–SZESE Győr 3:0 (16, 21, 16)
Dág, NB II-es férfimérkőzés, 50 néző. V.: Mocsnik, Krasznai.

SZESE: Földes, Csank, Apáti, Szántósi, Mészáros Á., Bellovicz, Bicskó (liberó). Csere: Lőrincz, Misky, Sebestyén. Vezetőedző: Fehér Tibor.

Négy kezdő játékosunk is hiányzott, így tartalékos felállásban utaztunk el Dágra.

A mérkőzés kezdetén a magassági-, erő- és rutinfölényben lévő hazaiak jó nyitásaikkal gyorsan elléptek. Végig ők vezettek, s mikor 1-2 pontra megközelítettük őket, magasabb fordulatszámra kapcsoltak, s lezárták a szettet.

A második játszmában többször is vezettünk és 21–19 -re még feljöttünk, de a végén három nyitásrontásunkkal a dágiak gyakorlatilag megnyerték a felvonást.

A záróetapban gyorsan elhúzott öt ponttal az ellenfél, de a játékrész közepére utolértük őket. Itt bátortalanok voltunk, bizonytalankodtunk, s nem mertünk pontot ütni, így a gyorsan játszó Dág végül megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Fehér Tibor: – Büszke vagyok a fiúkra, mert becsületesen odatették magukat. Jól nyitottunk, ászaink is voltak, s szépen játszottunk. A vereségnek persze nem örülök, de elégedett vagyok, mert a tudásunk legjavát nyújtottuk, s lelkesek voltunk. Látszik , hogy a rutin még hiányzik a végjátékban, de sokat tanultunk ebből a mérkőzésből. A fiataljaink bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani, s meghálálták a bizalmat, Lőrincz Dániel pedig felnőtt bemutatkozó mérkőzésén pontot szerzett. Gratulálok a csapatnak.

Kövess minket!