Újabb szettet raboltunk

A még több hiányzó ellenére helytálltunk az Ajka ellen
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–Röpisuli SE Ajka 1–3 (-13, -19, 13, -15)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es női mérkőzés, rájátszás, zárt kapuk mögött. V.: Bibók, Mocsnik.

SZESE: Basa, Gintli, Butsy, Szalai F., Hirni, Orbán A. Csere: Juhász V. Vezetőedző: Oroszi László.

Gyorsan ellépett a vendég Ajka, amely már a szett elején öt pontos előnyre tett szert, s ezt gyorsan növelte. Oroszi László 2–10-nél kért először időt, hátha ez megfogja a vendégeket, de a különbség gyorsan elérte a tízet. A mieink itt megrázták magukat és kicsit feljebb kapaszkodtak, de a nem sokáig tudtuk egy számjegyen tartani a differenciát, ami a szett végére még tovább nőtt.

A második játszmában a Veszprém megyei gárda szerzett vezetést, de gyorsan fordítottunk. Pár pont erejéig sikerült is tartanunk a lépést, aztán 10–4-re elléptek a vendégek. Egészen 16–10-ig tudtuk tartani a különbséget, a hajrára azonban 20–10-ről fordultunk. A legnagyobb különbség itt tizenkét pont volt, ahonnan óriási hajrával zárkóztak a lányok, s öt szettlabdát hárítva csökkentették a különbséget.

Lendületet adott a mieinknek a hajrá, s ez a harmadik felvonásban is látszott. Motiváltan kezdtünk, s 5–2-re elléptünk az Ajkától, de egy öt pontos rohammal fordítottak a vendégek. Nem sokáig örülhettek, 13–7-nél ugyanis már hattal mentünk, sőt, 19–10-nél mi támadhattunk a tíz pontos vezetésért. Itt még pár pont erejéig tartotta magát az Ajka, 23–13-nál azonban meglett a két számjegyű differencia a javunkra, s végül magabiztosan húztuk be a játszmát.

A pontszerzés reményében futottunk neki a negyedik etapnak, de 9–0 után sikerült először pontot gyártanunk. Innen mínusz hatig sikerült zárkóznunk, de sokkal közelebb nem engedtek minket a vendégek. A folytatásban ismét nagy lett az Ajka előnye, ami 19–9-nél érte el először a tíz pontot a záró játékrészben. Innen a hajrában még visszajöttünk 20–15-re, de többre nem futotta, így végül magabiztosan nyerte a mérkőzést az Ajka.

Oroszi László: – Sajnos a csapat még hiányosabb lett, mint ahogy elképzeltük, de úgy érzem, helytálltunk. Voltak felcsillanó remények, bár más felállásban játszottunk, mint szoktuk, de próbáltunk kísérletezni. Próbáltuk a sok demoralizáló vereség után kicsit felrázni a lányokat és egy kis sikerélményhez jutni.

Kövess minket!